očajnica
očajnica

Četiri znaka da si očajnica: Postoje veze nastale pretežno iz očaja i straha, više nego iz ljubavi. Ne budite deo jedne od njih.

Dve godine ste zajedno. Pet. Možda i oduvek. Većinu vremena se uveravate da su stvari baš onakve kakve bi trebalo da budu. Ipak, vaš odnos nije loš. Ili, bar, nije „baš tako strašan“. On izbaci smeće jednom nedeljno.

Vodi računa o kući. Zajedno sedite ispred televizora skoro svake večeri i nikada se ne prepirete oko toga šta biste gledali.

reklame

Dakle, stvari mora da su dobre, zar ne? Zanemarili ste činjenicu da se ne sećate kada vas je poslednji put zagrlio, poljubio ili dopustio da sami donosite svoje odluke, bez krivice. Bolje je i lakše nego predati se strahu od samoće.

ŽIVITE U LAŽI

Šta ako je ipak sve ovo laž u koju ste sami sebe ubedili? Šta ako biti sam ipak nije toliko zastrašujuće kao što ste sebi govorili svih ovih godina? Šta ako biste, da ste sami, zaista imali priliku da se istinski pronađete – možda i po prvi put u životu? Šta ako bi vam samački život otvorio vrata, pružio novu priliku ili čak stvorio mogućnosti da jednog dana pronađete pravu ljubav o kakvoj ste sanjali? Jer negde duboko u sebi, znate da ova to nije.

Pročitajte: Kako da znam da me voli: 7 znakova da si mu se uvukla pod kožu

Znate da je ono što imate zona komfora, a ne ljubav. Mnogo ljudi ostaje u vezama od kojih bi mnogi drugi otišli, jer su pogrešno pretpostavili da je ono što imaju bolje od alternative – biti sam.

očajnica
očajnica

PROSEČNE VEZE IZ POGREŠNIH RAZLOGA

Neke veze rođene su više iz očaja i straha od samoće, nego iz realne ljubavi. Odnosi nastali usled trenutka okolnosti, gde su se dve osobe pronašle u periodu kada ih je oboje progutao strah od usamljenosti ili otkucavanje biološkog sata.

Ili čak, veze u kojima je par možda bio srećan na samom početku, ali su proveli svaki dan od tada, pokušavajući možda i godinama ponovo da pronađu nešto što se odavno izgubilo. Nešto što je izgrađeno na požudi, umesto na ljubavi. Verujte mi – samoća nije toliko strašna koliko deluje. Razumem strah.

Razumem sve veći očaj dok se svi oko vas venčavaju i osnivaju porodice, dok vam godine lete. Shvatam kako se to događa. Ali, isto tako mogu da tvrdim da biti sa pogrešnom osobom može biti mnogo usamljenije nego biti sam. I zaista verujem da možete puno postići ako u potpunosti prihvatite svoj samački život do trenutka kada – ili ako – naiđe prava osoba za vas.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...