BRUTALNO ISKRENO: Šteta što mi sve ovo o životu niko nije rekao kad sam imala 20 ali tad bih mislila da žešće sere

0
12071
muškarci više cene
loading...

Dođeš u godine kad više definitivno nisi mlad ali ni toliko star da je vreme da se mre pa se pitaš šta li bi radio da su ti one godine a ova pamet. Da li bi nešto uradio drugačije, da li bi identično zgovnao  ili samo pogrešio na drugim mestima? Nisam sigurna da će ova moja priča ikome pomoći, jer ovo nisu prevelike životne mudrosti. Ali ako bar jednoj osobi dopre do mozga pa ne padne na istim mestima gde sam i ja, smatraću to svojim uspehom.

Svedi očekivanja na minimum – Da se razumemo, život čine 50 posto tavorenja, 30 posto nervoze, tuge i problema i (u najboljem slučaju) 20 posto srećnih momenata. Nerealna očekivanja i idealizovanje ideje kako bi život trebalo da izgleda mogu mnogo da upropaste čoveka, bilo da on sam od sebe očekuje ili njegova okolina. Kad shvatiš da je malo šta ispalo onako kako si zamišljao, možeš da se probudiš jednog dana sa pitanjem: ” Čekaj, pa nije valjda ovo sve, zar je to to? Ako je tako, onda nema neke preke potrebe ni da živim”. Ali život nije ni ŠV obrazac pa da ga svako popunjava isto.

Pročitajte i  Prokletstva se protežu do devetog kolena: Ovo su najgore narodne kletve, zato dobro pazite šta kome govorite

tuga

Na sve ono što najviše želiš najčešće moraš da popričekaš – Ne dan ili nedelju već ćeš provesti mesece ili godine u iščekivanju da se to nešto konačno desi. A čak i ako ti se jednom ostvari, to ne znači nužno da će to na kraju po tebe ispasti dobro. Ali ne treba da kriviš sebe, jer to je ipak bio tvoj san, ti si ga odživeo ali boli kad nije onako kako si zamislio.

Možda ta ljubav o kojoj svi toliko pričaju zapravo ni ne postoji – Možda je ima, ali ne treba da se iznenadiš ako se dešava drugima dok ti proživljavaš samo njene imitacije. Ili možda nije imitacija ali tužna realnost je da nekog možeš da voliš i daj taj neko voli tebe pa da opet ispadne ćorak, jer ljubav jednostavno nekad ne pobeđuje sve.

devojka