Bračna pravila
Bračna pravila

Bračna pravila: Svađe i dosada nisu uvek loše strane zajedničkog života. Naprotiv, možda je kršenje nepisanih pravila najbolje što možete da učinite za svoj brak.

 

Zašto biste baš uvek morali da idete na odmor sa svojim bračnim partnerom ili da izbegavate svađe i prepirke po svaku cenu, jer to, navodno, šteti vašem odnosu? Neka nepisana pravila u braku nisu uvek i najbolja, smatraju psiholozi.

Dosada je loš znak

reklame

Povremena tišina nije znak da je vašem partneru dosadno uz vas. Naprotiv, predvidljivost i rutina su uobičajene u svakodnevnom životu. Nekada je lepo i ćutati zajedno, jer je to dokaz povezanosti. A da biste razbili svakodnevnu rutinu, uvek možete da organizujete izlet ili putovanje.

Potpuna iskrenost

Istina ne samo da boli, nego je nekad, jednostavno, nepotrebna. Na primer, detalji iz vaših bivših veza mogu da budu neugodni vašem partneru, jer često dovode do upoređivanja sa sadašnjom vezom, a poređenja uvek mogu da dovedu do neželjenih rezultata.

Zajednički godišnji odmor

Ako vaš partner više voli aktivan odmor u planinama, a vi obožavate izležavanje na plaži, ko kaže da ne možete da provedete nekoliko dana svako na svom terenu? Naprotiv, privremena razdvojenost s vremena na vreme zdrava je za vezu. Naravno, to ne znači da bi svaki odmor trebalo da provodite odvojeno, jer bi učinak mogao biti suprotan.

Svađe vode ka razvodu

Prema istraživanjima, češće se razvode parovi koji se nikad ne prepiru, nego oni kojima je svađa blizak pojam. Zato je bolje da rešite s partnerom pojedine teškoće koje vas muče, nego da ih držite za sebe. Ali pokušajte da vodite zdrave rasprave, bez optuživanja i izvlačenja prljavog veša, jer će to doneti nove probleme umesto da reši postojeće.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.