Uticaj Merkura, planete intelekta, logike i posla, oslabljen je u Strelcu, zbog čega će mnogi biti subjektivni i skloni pogrešnim procenama i zaključcima, a najviše Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe. Oni bi takođe trebalo da izbegavaju nepotrebne troškove i rizične finansijske transakcije, naročito ako posluju sa strancima, na šta upozoravaju napeti aspekti Merkura sa Jupiterom na poslednjim stepenima Škorpije (konjunkcija) kao i retrogradnim Uranom (viša sila) u Biku (inkonjunkcija).

S druge strane, ova pozicija Merkura odgovara umetnicima i osobama koje često putuju ili kontaktiraju sa klijentima, rade u turizmu, marketingu i sl. Merkur obrazuje harmonične aspekte sa Mesecom, Suncem, retrogradnom Venerom i Saturnom (polusekstili) koji povoljno utiču na poslovnu, ali i ljubavnu situaciju naročito kod parova u dugogodišnjim vezama ili brakovima.

Astro prognoze za prve dana novembra 2018: Zbog Venere u Vagi mnogi parovi će poželeti da se venčaju ali zbog retrogradnog Urana u Biku su mogući i nagli raskidi
reklame

Jednom godišnje, poslednja Mesečeva četvrt nađe se u Lavu, znaku kreativnosti, umetnosti i sporta, a ove godine to se desilo poslednjeg dana oktobra. Četvrta mena Zemljinog satelita, u stvari, predstavlja kvadrat između Sunca (volja, svest) čiji je uticaj naglašen u Škorpiji (kreativnost i mladi, položaj i vlast) i Meseca (duša, podsvest) koji se nalazi na početnim stepenima Lava. Poslednja faza odraziće se na sve znakove kroz česte promene raspoloženja, a najviše na Lavove i Rakove čiji su vladaoci Sunce i Mesec. Predstavnicima osmog zodijačkog znaka preporučuje se da osluškuju svoj unutrašnji glas prilikom donošenja važnih odluka, a Rakovima da obrate pažnju na žensko okruženje na poslu. Poslednja četvrt utiče, naravno, i na Lavove koji bi trebalo da izbegavaju konflikte i rasprave sa ženama.

Budući da je Mesec u trigonu sa Jupiterom, simbolom prosperiteta i inostranstva, može se očekivati veća zarada preko saradnje sa strancima.

loading...