night mode challenge
night mode challenge

Fotografije na Apple-ov nagradni konkurs mogu biti prijavljene do 29. januara, a mogu biti podeljene na Twitteru ili na Instagramu uz heštegove #ShotoniPhone i #NightmodeChallenge

Kompanija Apple organizovala je nagradnu igru u kojoj će nagraditi pet korisnika iPhone telefona. A sve što oni treba da urade je da pošalju fotografije snimljene “noćnim modom” (Night mode), piše Business Insider

Fotografi treba da napišu i koji iPhone su koristili da bi napravili fotografiju, a one se mogu poslati i mejlom kako bi se očuvao njihov kvalitet. Postoji, međutim, jedan uslov. U takmičenju mogu učestvovati samo fotografije koje su napravljene iPhone-om 11, 11 Pro i 11 Pro Max.

night mode challenge
night mode challenge
reklame

Noćni mod je predstavljen u septembru 2019. na iPhoneu 11, 11 Pro i 11 Pro Max. On omogućava bolji kvalitet fotografije u uslovima slabog osvetljenja, a ova opcija se uključuje automatski.

– Verujemo da umetnici treba da dobiju naknadu za svoj rad, pa ćemo platiti autorima pet pobedničkih fotografija – naveo je Apple u saopštenju, ali iznos koji će im biti plaćen nije naveden.

Ne propustite: Naučnici objavili fantastičnu stvar: Cela planeta je ovo čekala i nemojte da ostanete u neznanju!

Fotografije koje se šalju na takmičenje mogu biti uređene u aplikaciji za sređivanje fotografija, a mogu biti i originalni snimci, Apple ne ograničava svoje korisnike u tom smislu.

Kompanija je angažovala vrhunske stručnjake da izaberu pobednike, koji će biti proglašeni 4. marta. Među njima su, između ostalih, Džon Makormak, čiji radovi su objavljivani u magazinu Time i koji je radio za UNESCO, Malin Fezhaj, koji je fotografisao za New York Times i izvršni direktor Apple Fil Šiler.

Izabrane fotografije biće objavljene na Apple-ovom sajtu i na zvaničnom profilu na Instagramu (@apple), a moguće je i da će biti korišćene u digitalnim kampanjama.

Više o nagradnoj igri možete pročitati OVDE.

Telegraf.rs

 

loading...