Ako nisi 100 posto sigurna šta osećaš: 10 pokazatelja da si zaista zaljubljena u njega
Ako nisi 100 posto sigurna šta osećaš: 10 pokazatelja da si zaista zaljubljena u njega

Ljudi često sumnjaju u sopstvena osećanja, pogotovo kada je u pitanju ljubav.

A iako je ljubav teško definisati, stručnjaci smatraju da ipak postoje određeni znakovi koji otkrivaju da je neko zaljubljen. Časopis Cosmopolitan navodi ih 10 od kojih su pola fizički, a druga polovina psihički:

Fizički pokazatelji:

1. Studija iz 2010. godine otkrila je da zaljubljenost može smanjiti osećaj fizičkog bola za čak 40 posto.

reklame

2. “Oponašanje nečijeg ponašanja i učestalo klimanje glavom odaje da gajite osećanja prema osobi s kojom razgovarate”, kaže profesor Metju Monto koji je sproveo istraživanje o neverbalnim pokazateljima privlačnosti.

3. I povećan stres može biti pokazatelj da ste zaljubljeni. “Ako vas neko doslovno izluđuje, verovatno vam se i jako sviđa”, tvrdi terapeut Ros Grosman.

4. Ako neko može da potpuno okupira vašu pažnju i nemate potrebe da u njegovom društvu proveravate mobilni telefon ili da radite bilo šta drugo, definitivno ste zaljubljeni.

5. Zaljubljenost može izazvati stres, a stres utiče na povećano lučenje kortizola u krvi, pa nije neobično i da se zbog ljubavi osećate bolesno i mučno.

Psihički pokazatelji:

6. Kada ste stvarno zaljubljeni, onda vas ne zanima niko drugi osim vašeg partnera i nemate ni potrebu ni poriv da gledate druge ljude.

7. Ako se pred nekim ne bojite da budete ranjivi i spremni ste da mu pokažete svoja najdublja osećanja, definitivno ste zaljubljeni.

8. “Ako vam je više stalo do partnera nego do sebe, to je prava ljubav”, smatra ekspert za veze Emili Lajons.

9. “Ako se stalno brinete za nečiju sigurnost, to je isto znak da tu osobu volite”, smatra terapeut Ros Grosman.

10. “Ako biste se radije vi osramotili nego da gledate partnera kako se sramoti, zaljubljeni ste preko ušiju”, tvrdi Grosman.

index.hr

loading...