Horoskop u vladavini Ovna

Prolaziti kroz raskid uvek je teško, pogotovo ako ti je ta osoba značila puno u životu. Ako si nedavno doživela teški raskid veze, imaj na umu da će s vremenom biti lakše i rane će zaceliti, ali moraš pričekati i naučiti da se nosiš s tom činjenicom.

Mind Body Green portal istražio je proverene metode kojima možeš da se naučiš da se nosiš s raskidom i da prođeš kroz minimalnu emocionalnu štetu na tom putu. Sada kad je gotovo, moraš da nastaviš dalje bez obzira koliko to teško bilo, a u tome će ti pomoći sledeći savjeti.

Od 60 do 90 dana izbegavaj kontakt s bivšim

Greg Behrendt, američki autor koji je učestvovao u pisanju scenarija kultne serije “Sex i grad” kaže kako je vrlo važno da ne vidiš svog bivšeg četiri do šest nedelja. Time ćeš sebi dati vremena da sagledaš sve perspektive i koncentrišeš se samo na sebe i svoje potrebe. Udaljićeš se onoliko koliko je potrebno da se ošteti svaka povezanost koju si imala s tom osobom. Iako zvuči teško i bolno, ostati prijatelj s bivšim nakon raskida ili se čuti s njim redovno na bilo koji način će samo otežati tvoj proces preboljevanja.

Nemoj da romantizuješ prošlost

reklame

Makar ti bila ona koja je više propatila kroz raskid, nemoj u svojim mislima da konstantno reprodukuješ srećne trenutke koje ste zajedno proživeli. Moraš se udaljiti od svega kako bi sagledala celu perspektivu i pustila ono što te vuče u ta sećanja.

Zaljubi se…u svoj život

Sada je savršeno vreme da se okreneš sama sebi. Pitaj se šta si oduvek htela da uradiš a dosad nisi. Zaljubi se u ono što jesi i radiš. Izbaci negativnu energiju i negativne reči, bilo prema samoj sebi ili bivšem i oslobodi se. Na taj način postaćeš ono što si oduvek htela i pritom ćeš privući ljude iste energije koji će te voleti zbog same tebe.

Oprosti

Oprostiti je teško, ali to ne znači da moraš i da prihvatiš to što ti je ta osoba učinila. Oprostiš li mu njihove akcije prema tebi, oslobodićeš se emocionalnog tereta kojeg je nakupio gnev u tebi.

loading...