NE BUDI KRAVA GLUPA: On te

Da li vas dečko samo iskorišćava? Razlozi za to mogu da budu razni, ali se na kraju sve svodi na sebično i nezrelo ponašanje partnera…

Mnogi muškarci se ne libe da svoje prohteve stave ispred svoje partnerke. Devojke dugo odbijaju da priznaju sebi da su u vezi iskorišćene – zbog seksa, novca ili nečeg trećeg… Poricanje istine ne pomaže nikome, zato bi sa njom trebalo da suočite što pre.

Evo najčešćih primera koji mogu da vam upale crvenu lampicu da će vas ostraviti kao pocepanu majicu – bez da dva puta razmisli, samo da se još malo poigra.

reklame

Sa vama je samo… zbog seksa

Sasvim je OK da prilikom svakog susreta sa dečkom osećate strast zbog koje ste u iskušenju da snimite nastavak filma „Beogradska arena“. To niko ne spori. Ali, čak i ako vaš seksualni odnos može da bude inspiracija za novo izdanje Kamasutre, zdrava emotivna veza podrazumeva nešto više. Naročito ako sa vama komunicira isključivo u fazonu: „Uh, šta ću da ti radim sve večeras…“, „Polizaću te od glave do pete…“ ili „Neću nikada da izađem iz tebe…“. Plus, ako stalno insistira da se, umesto „kod konja“, nađete na zadnjem sedištu njegovog tesnog auta, onda postoji solidna verovatnoća da u vama vidi samo instant akciju. U toj nonšalantnosti, iz njegovog ugla, nema mesta za šetanje po keju, veselo držanje za ruke, češkanje po glavi dok sa klupe puca pogled na prolećni zalazak sunca… I sve ono što bi podrazumevalo nežan emotivni odnos.

Postoji fora kako da muškarca (većinu, ipak ne baš i one lukave) stavite na proveru da li je suštinski takav. Predložite mu da igrate igru „Sa kim bi…?“. Igra se tako što mu postavite pitanje sa kim bi, eto, voleo da se nađe u krevetu (da, seks je u pitanju). Ako odgovori Keli Bruk ili Aleksandra Nakova, to je mnogo bolje od pominjanja vaše sestre i drugarice. Ili ne daj bože mame, čak i u šali. Ipak, ni prvi, ni drugi način razmišljanja nije put do romantične ljubavi. Dakle, ako je želite, potražite je sa nekim drugim.

Sa vama je samo… zbog novca

On je pun poslovnih kombinacija, radi tri posla i u partnerskim je odnosima sa likovima koji „ne žele da im se pominje ime“. Ne vozi auto, ali samo zato što „čeka novi model BMW džipa“, jer su mu „svi ostali bez veze.“ Radi sa svim i svačim, juče je bio u avionu, sutra će biti u kamionu, a danas… eh, samo danas mu je potrebna „neka sitna kinta na zajam“. Da prebrodi zastoj „zbog krize i skoka kursa“.

Zvuči vam poznato? Naravno nema ništa loše u tome da pomažete ljudima u nevolji. U životu, međutim, ni sa čim ne treba preterivati, pa ni sa pozajmljivanjem novca. Bez obzira na to ko je u pitanju. Ako se viđate sa nekim ko vam traži novac na pozajmicu toliko često da se pitate šta sa njim radi, a ne pokazuje baš da mu je stalo do vas, postoji dobra šansa da vas iskorišćava. Trebalo bi da prestanete da izigravate kasicu-prasicu, tako da više ne plaćate ni piće u kafiću. Neki tvrde da, kada siromaštvo uđe kroz prozor, ljubav izađe kroz vrata. Ukoliko je takav slučaj sa vašim dragim, pokažite mu gde je izlaz.

Sa vama je samo… kada mu je dosadno

Želite da provodite više vremena sa njim, ali vam se čini da takva želja nije obostrana? Ukoliko ima previše izgovora kada ga pozovete da se vidite („nešto je upravo iskrslo“, „baš sam sada zauzet“…), a čini vam se da on vas kontaktira kada nema ništa drugo da radi, vreme je da posumnjate da mu služite za razbijanje dosade. Prosto, postoje takvi tipovi muškaraca. Njima je zanimljivije da kidaju živce zbog Liverpula, Reala, Partizana ili Zvezde, uz pivo, picu, čips i neartikulisano dranje navijačkih sapatnika – nego da se utople u maznom ženskom zagrljaju. Pored takvog ćete se više zabaviti razmenjujući mehuriće sa „koka-kolom“, nego pričajući o zajedničkoj budućnosti.

Preporučljivo je da ga prepoznate na vreme. Malo je bez veze da vas stavlja na „ignore“ dok je vama u glavi sve, samo ne igranje klinačkih igrica. Možete malo i da se zabavite, ako se već nađete u takvoj situaciji. Kada mu sledeći put bude „dosadno“, nagovestite mu da imate iznenađenje za njega i počastite ga operskom predstavom (recimo „Don Karlos“ u Narodnom pozorištu). Zamislite ga kako se „zabavlja“ ruku-podruku sa Đuzepom Verdijem. Upućeni inače ističu kako je neophodno nekoliko puta slušati ovu operu uzastopno, kako bi se zapazile sve njene vrednosti. Predložite mu i to. Ma, biće mu super!

cosmopolitan.rs

loading...