Krem čorba ili potaž je lagano ali veoma hranljiv obrok sa dosta povrća. Krem čorba je idealna u svim prilikama i jednako je ukusna i topla i hladna.
Sastojci:
• karfiol 1
• crni luk 1
• krompir 1
• vegete 1 kašika
• mleko
• belog bibera
• belog luka u prahu malo
• šećera prstohvat
• suvog celera malo
• timijana malo
• vlašca
Priprema:
U šerpu staviti isečen karfiol na male cvetove, krompir isečen na komade i crni luk isečen na pola. Naliti vode toliko da bude 2 cm iznad povrća i pustiti da se krčka poklopljeno 15 min.
Kada je povrće skuvano, vaditi ga i stavljati u blender. Pre nego što ga izblendirate sipajte mleka tek toliko da vam izblendirana masa bude u gusto tečnom stanju (npr. kao jogurt). Ukoliko ne može sve odjednom da stane u blender uradite to iz više puta. Ovako izblendiranu smešu vratite u vodu u kojoj se kuvalo povrće.
Kada je sve lepo sjedinjeno, na tihoj vatri čorbu mešajte i dodajte vegetu i preostale začine po ukusu. Prijatno!!!