Čakre nisu samo centri energije
Čakre nisu samo centri energije

Čakre nisu samo centri energije: Da li ponekad imate osećaj da vam život ispada iz koloseka? Iako ste pročitali brdo knjiga o samopomoći, okrenuli se meditaciji i primenjivali sve vrste procesa isceljenja, opet kao da nešto nije u redu, prenosi besnopile.rs.

 

Evo šta treba da znate: sedam čakri u vašem telu nisu samo centri energije. Oni su sveti spremnici znanja koji sadrže veliku količinu određenih informacija neophodnih za vaš razvoj. Svaka čakra sadrži u sebi jedan duševni zadatak. Ako je samo jedan od tih zadataka nepotpun, možete osetiti mnoge bolne posledice po svoj život i veze koje ostvarujete. Ti simptomi su pokazatelji na čemu morate da poradite.

Zadatak prve čakre: Čuvajte sebe

reklame

Ako vam ovaj deo čakre nije izbalansiran, primetićete da potrebe drugih stavljate iznad sopstvenih – a na svoju štetu. Dozvoljavate da vas određene situacije ili veze u vašem životu povređuju. Možda ćete čak i dopustiti da poverujete da zaslužujete taj bol. Okrenućete se protiv sebe, govoriti loše o svojim osobinama i postupcima ili čak i zamrzeti sami sebe.

Čakre nisu samo centri energije
Čakre nisu samo centri energije

Da bi poboljšali ovu čakru, obavežite se da posmatrate na koji način vi sami i ljudi oko vas urušavaju i unižavaju vaše samopoštovanje. Jer niko vam nije bitniji od vas samih, ali ni vi niste bitniji od drugih.

Vaše potrebe su bitne koliko i potrebe drugih. Budite svesni toga svakog dana. Za proces dubokog pročišćenja vam svakako treba vremena, zato nastavite sve dok ne osetite stabilnost.

Zadatak druge čakre: Povežite se sa drugima

Ne možemo ostvariti zdrave veze sa drugim ljudima ako verujemo da su svi ostali bolji i pametniji od nas ili da je njihov posao bitniji od našeg. (Primetićete da pre nego što pređete na isceljene sledeće, prethodna čakra mora biti potpuno zdrava) Ako ste u disbalansu sa ovim zadatkom čakre, shvatićete da teško stvarate i održavate prijateljstva.

Povezivanje vam može teško pasti. A da bi poboljšali rad ove čakre, počnite sa svakodnevnim samoposmatranjem i ocenjivanjem. Osmatrajte svoje ponašanje i osećanja dok ste u društvu. Malim koracima se uljučite u interakciju sa drugima i grupne aktivnosti.

Zapamtite, privrženost drugima je samo ono što vam je neophodno. Ako ste istrajni, isceljenje će doći samo od sebe.

Čakre nisu samo centri energije
Čakre nisu samo centri energije

Zadatak treće čakre: Postavite granice

Simptomi nezdarve treće čakre se iskazuju ili kao tendencija da budete previše fini i dozvolite ljudima da gaze po vama ili mišljenjem da ste iznad svih, verujući da zaslužujete mnogo više nego što dobijate.

Moramo da spoznamo svoje zdrave granice, ali i da naučimo kada treba da kažemo NE.

Možda vam je isuviše stalo do drugih i njihovog bola. Možda previše brinete kako će drugi reagovati ako odredite neke granice. Ili pak osećate potrebu da gazite preko mrtvih kako bi došli do svojih ciljeva. Da bi izlečili ovu čakru, morate se najpre obavezati da proučite svoje navike i otkrije razloge zbog kojih ih ponavljate. Zatim postavite neke osnove granica – naučite da kažete DA ili NE u pravim situacijama, i drugima i sebi.

Ljudima koji loše utiču na vas morate reći NE, a onim dobrim, pravičnim i pozitivnim naučite da govorite DA. Određivanje granica je zadatak duše koji balansira vaš ego.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.