4 PUTA SE UDAVALA, PA VALJDA ZNA ŠTA PRIČA: Evo kako da nađete muža - Vedrana Rudan savetuje udavače
Vedrana Rudan; foto: wikipedia By United Union - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Kontroverzna hrvatska književnica Vedrana Rudan poznata je po svom oštrom jeziku i još oštrijem peru, a u novoj kolumni obradila je uvek aktuelnu temu “Kako naći muža”. Ona je i ovoga puta ostala verna svom prepoznatljivom stilu, a njeni saveti udavačama nasmejali su mnoge.

Kako se i sama udavala četiri puta, kako kaže, barem na tom polju ima iskustva, pa je životne lekcije rešila da podeli sa ženama koje je svakodnevno saleću pitanjima kako da se najbolje udaju – piše Kurir.

Rudanova je kroz urnebesne anegdote ilustrovala put od “singl” devojke do burme na domalom prstu, a njen tekst nasmejao je region.

reklame

Kolumnu pod jednostavnim nazivom “Kako naći muža” prenosimo u celosti:

“S Anom sam bila u Dubrovniku pred deset dana. Na sebi je imala večernju srebrnu haljinu, s prednje strane zatvorena gotovo do grla, uski, dugački rukavi, leđa potpuno gola. Na glavi nekoliko kilograma svoje crne kose. Tamne, velike oči, blještavi zubi, vitka, visoka metar osamdeset, doktorica nauka, trideset i tri godine. Nađite mi muža, nađite mi muža – piše rudan.info.

 

S nama je bio moj četvrti muž koji je pred mjesec dana operirao, neuspješno, mrene na oba oka, tako da sam bila pošteđena njegovog slinjenja. Nađite mi muža, nađite mi muža… Nisam s njom mogla otvoreno razgovarati, a i ne da mi se stalno odgovarati na isto pitanje pa, cure, ovaj tekst shvatite kao recept i ne davite me više.

Dakle, do muža, mislim, pravog muža, može doći samo udana žena. I tu je kvaka. Sve te mlade cure žele sebi otprve naći komada. Krivo, krivo. Svi oni su ili oženjeni ili pederi i ni jedan od njih ne pada na neudane cure. Doma već imaju ženu, neki i djetešce, mlada cura želi brak i bebu i pelene i noćno vrištanje, od nje treba bježati brže nego od vlastite djece.

Zato se, drage moje, prije nego nađete muža, morate udati. Za prvoga tko naleti. Nije bitno je li pametan, lijep ili bogat. Udana žena šalje poruku koju svi mužjaci vrlo dobro kuže. Ja sam njegovom udu na milost i nemilost dana, meni nitko ne treba, ja sam zauzeta.

loading...