Želiš da se javiš bivšem? Prvo razmotri ovih 6 stavki pa mu tek onda pošalji poruku
Želiš da se javiš bivšem? Prvo razmotri ovih 6 stavki pa mu tek onda pošalji poruku

Evo šta bi trebalo da razmotrite, da ne biste zažalili zbog poslate poruke.

Nekoliko dobrih razloga da mu ne pišete, i jedan… najbolji… da mu ipak pošaljete tu poruku, piše Mondo.

Da li mu pišete samo zato što vas je novi partner povredio? Kad u novoj vezi ne ide sve kako treba, često se prisećamo lepih trenutaka koje smo proveli sa bivšim partnerom, nesvesno pravimo poređenja i odjednom nam se čini da je baš taj, bivši, bio “onaj pravi za nas”. Ali, ne bi bilo loše da pre nego što pošaljete tu poruku razmislite da li stvarno želite da se ponovo vidite sa njim (ili eventualno budete sa njim) ili vam je samo potrebno da se ponovo osetite poželjno.

reklame

Da li mu pišete zašto želite odgovore na neka pitanja koja vas muče i nakon raskida? Prirodno je da imate milion nedoumica, naročito ako je on vas ostavio. Pitanje je samo da li bi ponovni kontakt nakon što ste već raskinuli vama stvarno doneo neko olakšanje, ili postoji rizik da se posle toga osećate još gore.

Da li mu pišete zato što pamtite samo lepe uspomene? (Ovde bismo vam samo skrenuli pažnju da, da je on stvarno bio savršen i onaj pravi za vas, još biste bili zajedno. Pošto više niste zajedno, mora da ipak nije bilo sve tako idealno kao što vam se možda čini.)

Da li želite da mu pišete samo zato što ste usamljeni? Ponekad pravimo gluposti kad smo usamljeni. Ako vam se čini da ste vi jedina osoba na svetu koja trenutno nije u vezi, podsetićemo vas da to nije slučaj. Usamljenost će proći mnogo brže od komplikacija u koje biste mogli da se uvalite ako mu pišete.

Da li ste potpuno trezni u trenutku dok mu kucate poruku? Ako niste, dopisivanje sa bilo kim (a naročito sa bivšim dečkom) nije naročito dobra ideja.

Ili mu ipak pišete zato što ga još volite, i mislite da bi trebalo da pružite novu šansu jedno drugom?

Samo ovo poslednje je dobar (i jedini pravi) razlog da pošaljete tu poruku. Ljubav je uvek dobar razlog.

loading...