Naslovna Zanimljivosti ZA SVE MAME: Iznenadićete se koliku platu biste imale za sve ono...

ZA SVE MAME: Iznenadićete se koliku platu biste imale za sve ono što radite iz ljubavi

PODELI
majke
loading...

Majčinstvo je posao koji traje 24 sata 7 dana u nedelji, bez prava na bolovanje i godišnje odmore. Zato je jedan tata izračunao koliko vredi rad njegove supruge domaćice

Na blogu koji vodi izvesni Stiven, www.weareglory.com, osvanuo je tekst koji ovih dana obilazi svet.

„Razmišljao sam, ali nikako ne mogu da pronađem način da priuštim dadilju i kućnu pomoćnicu… Moja žena je prinuđena da napusti posao i u potpunosti se posveti kući i detetu. Hrani ga i menja mu pelene, teši ga kada plače i ušuškava ga svake noći, ali to je samo početak! Da, ona je majka i prirodno je da brine o svom detetu, ali razmislite koliko para moraju dati majke koje to, zbog posla, ne mogu!”

Stiven je čak i izračunao koliko bi na godišnjem nivou koštalo sve što njegova supruga obavlja. Da, to je računica za američko tržište, a mi ćemo uz ovu, staviti i okvirnu računicu za naše tržište, tek da vidimo koliko „vredi” mama domaćica u Srbiji.

.

30 priča o ljubavi koje će vam ulepšati dan

 

Pročitajte i  Za sve singl devojke preko 30: 6 najboljih saveta kako da pronađeš sreću i ljubav u životu

Prosečna zarada dadilje – 705 $ nedeljno, odnosno 36.660 $ godišnje. Kod nas, oko 35.000 dinara mesečno, odnosno 420.000 dinara godišnje.

Usluga ”potrčka” (koji bi kupovao namirnice) – 65 $ svaki put, 4 puta nedeljno, ili 13.520 $ godišnje. Otprilike 500 dinara svaki put, 4 puta nedeljno (minimum), odnosno 8.000 dinara mesečno ili 96.000 dinara godišnje.

Pročitajte i  Prepoznaj gej ženu: Po dužini prstiju možeš da provališ da li je ona naklonjena istom polu

Čišćenje kuće – 50 do 100 $ svaki put, ili 5.200 $ godišnje. Oko 350 dinara sat. Ako čistite jednom nedeljno, pet sati, to je 7.000 mesečno, odnosno 84.000 dinara godišnje.

ciscenje

Inicijalizacija u toku...