Za bolje pamćenje i duži život naučnici muškarcima preporučuju ŠVALERACIJU!!!

Iako smo svi verovatno to znali, dobro je dobiti i naučnu potvrdu da je vođenje ljubavi izuzetno dobro za održavanje mladolikog izgleda i funkcionalnog uma.

Nova studija koju je sproveo Univerzitet Coventry iz Ujedinjenog Kraljevstva otkrila je da muškarci koji imaju redovan seks, a posebno oni stariji, imaju povećane kognitivne funkcije i pamćenje.

reklame

Da je seks zaista lek iz snova, pokazuje pomenuto istraživanje koje je sprovedeno nad 6.800 osoba iz Engleske pod dirigentskom palicom Hayleya Wrighta i Rebecce Jenks.

Rezultati su pokazali da muškarci između 50 i 89 godina, koji imaju redovan ili češći seks od većine vršnjaka, dobijaju i do 23 posto više bodova na testovima kognitivne funkcionalnosti i oko 3 posto veću memoriju koju pokazuju boljim slaganjem slagalica.

Da seks uiče pozitivno na usporavanje starosti govori i činjenica da tokom odnosa naše telo oslobađa hormon dopamin koji je, između ostalog, jedna od glavnih neurotransmitera u mozgu.

S obziromm da seksualna želja među parovima koji su godinama zajedno značajno vremenom opada, ukoliko ne želite da postanete senilni i rasejani prerano i voleli biste da zadržite mladoliki izgled i vitalnost što duže, implikacije su jasne. Izuzev onih retkih parova koji su uspeli da sačuvaju iskre strasti, svima ostalima bi lek protiv zaboravnosti mogao da leži negde sa strane… Nije da vas nagovaramo na švaleraciju, ili da je opravdavamo, nego nauka prosto tako kaže 😉

Drage dame, ukoliko želite da vaš muškarac dugo bude mlad, zdrav, prav i samo vaš, znate šta vam je činiti…

klix.ba / besnopile.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.