windows-10-cloud-je-novitet-koji-sprema-microsoft-evo-koliko-ce-kostati-novi-operativni-sistem-sta-ce-ponuditi-korisnicima

Prve informacije o novoj varijanti Windowsa počele su da se pojavljuju u test verzijama “Desetke”

Kompanija Microsoft navodno eksperimentiše sa jeftinom verzijom popularnog Windowsa koji će se zvati Windows 10 Cloud i koji će biti pojednostavljena verzija originalnog operativnog sistema.

Prve informacije o novoj varijanti Windowsa počele su da se pojavljuju u test verzijama “Desetke“, piše “The Verge”.

reklame

Windows 10 Cloud biće pojednostavljena verzija obične Desetke koja će moći da pokreće sve univerzalne aplikacije sa Windows Store-a.

Ovaj specijalni Windows je dizajniran kao konkurencije Chrome OS-u, a Microsoft bi korisnicima mogao da ga ponudi po mnogo nižim cenama. Postoji mogućnost i da će proizvođači računara imati mogućnost da ga besplatno instaliraju na svoje uređaje.

Još uvek nije poznato kada bi Windows 10 Cloud mogao da postane dostupan korisnicima, ali prve reference u Creators Update-u za Desetku, koji će se pojaviti u aprilu, sugerišu da bi to moglo da se desi uskoro.

Microsoft nije davao nikakve zvanične informacije, a ime Windows 10 Cloud ne mora da znači da će sistem biti baziran na “cloud” servisu.

Telegraf.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.