Vreme je. Vreme je da postanemo ozbiljni u vezi uvođenja promena u našim životima

 

U nastavku donosimo 24 odluke koje će unaprediti vaš život. Kombinujte i prilagodite ih sebi u svoje slobodno vreme. Ukoliko se osećate naročito ambiciozni, obavežite se na sve njih, piše Atma.

1. Neučtivi sastanci

reklame

Tužno je što je postalo normalno da se sastanci otkazuju u zadnji trenutak, normalni su nepristojni komentari i neprijatne primedbe. Ako želite bolje iskustvo, morate podići standarde i otići na drugi “zamah crvene zastave”.

2. Lažna prijateljstva

Svi smo mi odrasli. Znamo šta je pravi prijatelj, a šta nije. Prestanite da pronalazite vreme za ljude koji čine da se osećate loše/iskorišćeno/nepoštovano ili bude u vama slične toksične osećaje. Recite im zbogom!

3. Greške iz prošlosti

Koliko dugo su vas bolna sećanja i uspomene sprečavala da istinski živite život i uživate u sadašnjem trenutku? Učinite sve što je potrebno kako bi im oduzeli tu moć. Potražite terapeuta, čitajte knjige o samopomoći, meditirajte, idite na grupne terapije.

4. Mržnja prema drugim ženama

Vreme je da budete inspirisani i podržavate druge žene. Kako je omalovažavanje žene od strane druge žene različito od maltretiranja žene od strane muškarca?

5. Izvinjavanje za svoj uspeh

Ovo je 2016. Žene su se dugo i teško borile kako bi stekle pravo na rad, na glasanje, da mogu dostići svoje vizije kuda ih naporan rad može odvesti. Sijajte.

6. Dopuštanje da vas izluđuje elektronska pošta

Sednite, stvorite mape, organizujte i zatim počnite da brišete ili arhivirajte.

7. Ignorisanje stvari koje treba da radite

Svi mi imamo probleme, a njihovo rešavanje pomoći će nam da živimo bolji i srećniji život. Koja je korist od ignorisanja problema osim što tešimo svoj ego?

8. Trčanje mami i tati

Dobro je što su roditelji uvek tu za vas, ali znate što je bolje? Pokazati im kako su napravili dobar posao i stvorili nezavisnu, samostalnu osobu.

9. Često naručivanje hrane

Ne samo da je skupo, već nije ni zdravo. Napravite popis namirnica i skuvajte sebi nešto jednostavno i zdravo.

10. Dogovorite se sa sobom da ćete uživati i odmarati kada želite večeru i film

Ne morate izaći samo da nekoga ne biste povredili ili odbili.

11. Vožnja autom – uvek i svuda

Sednite i razmislite koliko ste potrošili na benzin prošle godine. Možda bi trebalo da napravite promenu i više pešačite, možda tako možete i otići na mini odmor s tim ekstra iznosom koji ćete uštedeti ne koristeći auto za sve potrebe.

12. Izlaženje preko nedelje

Izaći na večeru i piće može povremeno biti zabavno, ali ako ste mamurni na poslu nekoliko dana u nedelju, trebalo bi da se potsetite da niste više srednjoškolci. Kako možete eventualno impresionirati šefa i napredovati na lestvici ako ste stalno izvan koloseka?

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.