Veza vam je na staklenim nogama? Ako na ova 2 pitanja ne možeš potvrdno da odgovoriš, bolje je da odmah raskineš
Foto: freepik.es

Nisi zadovoljna vezom, odnosno nisi sigurna ima li vaša veza lepu budućnost? A opet, nisi ni sto posto sigurna treba li da prekineš vezu ili ne? Ako sumnjaš, postavi sebi ova dva pitanja: ako na oba ne možeš da potvrdno odgovoriš, verovatno bi bilo bolje da prekineš vezu…

Naravno da svako ko je u vezi želi da to traje večno i da su oba partnera srećna i zadovoljna. Međutim, to nije svakome suđeno. Ponekad je preljuba uzrok nepoverenja, a ponekad ljubav jednostavno iščezne.

Postoje još i slučajevi kad jedan od partnera (ili oboje) nije više siguran je li ta veza zaista ono što želi. Trenuci sreće se tada zamene s fazama nesigurnosti u kojima se često sve propitkuje.

reklame

Ako si i ti u takvoj situaciji, onda vrlo jednostavno možeš pomoći sebi. Postavi sebi sledeća dva pitanja – ako na njih ne možeš potvrdno da odgovoriš, čini se da je vreme za raskid veze…

1. Da niste već toliko dugo zajedno, da li bi se još uvek držala veze?

Puno ljudi ostaje u vezi zato jer ima osećaj da su puno investirali u vezu pa jednostavno ne žele da je „puste“. Paradoksalno, tako je uglavnom u nesrećnim vezama s mnogim krizama. Tada misle sledeće: „Toliko smo toga prošli zajedno, ne možemo se sada tek tako rastati.“

Ako nisi sigurna je li trenutna veza dobra za tebe, upitaj se da li bi ostala u toj vezi da ste tek nekoliko nedelja zajedno. Ako je odgovor „ne“, onda verovatno najbolje da se razdvojite.

2. Kad bi se ujutro probudila kao solo devojka, da li bi izlazila sa svojim partnerom?

Ovo pitanje će ti pomoći da lako otkriješ jesi li još sa svojim partnerom zato jer se bojiš da ćeš ga povrediti ako raskinete. Da li bi ga kao solo devojka još uvek smatrala privlačnim ili bi s njim opet započela vezu, to je dobar znak.

Međutim, ako ne možeš pronaći nijedan razlog zašto bi kao solerka bila s tim muškarcem, onda je očito da je vatra među vama odavno ugašena i da je vreme za promenu.

miss7.24sata.hr

loading...