Većini korisnika ove društvene mreže korenita promena se neće dopasti: Revolucija na Instagramu je počela, a evo o čemu se radi
Većini korisnika ove društvene mreže korenita promena se neće dopasti: Revolucija na Instagramu je počela, a evo o čemu se radi

Najpopularnija društvena mreža za deljenje fotografija i video snimaka – Instagram planira da sakrije broj lajkova na postovima. Nov sistem je na probi u sedam zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Irskoj, Italiji, Japanu i Novom Zelandu.

Ukoliko imate nalog na Instagramu, moći ćete da vidite broj lajkova onoga što se postavili, ali vaši pratioci neće. Moći će da kliknu da vide ko je lajkovao, ali će morati da broje imena na listi. Novi sistem se već isprobava u nekoliko zemalja.

Stručnjaci ističu da je to velika ali neophodna promena za Instagram. Oni sve više upozoravaju na efekat koji društvene mreže imaju na mentalno zdravlje i samopouzdanje mladih ljudi.

reklame

Želimo da se vaši prijatelji fokusiraju na fotografije i snimke koje delite, a ne koliko lajkova imaju – saopštili su iz Instagrama. Lajkovi su postali neka vrsta digitalne valute. Mnogi se sada pitaju da li njihovim sakrivanjem, Instagram rizikuje da umanji njihovu vrednost.

Ovim potezom, u najvećem problemu su se našli influenseri, čiji se uticaj na društvenim mrežama upravo meri brojem lajkova. Međutim, kultura influensera takođe je predmet oštrih kritika zbog negativnog uticaja koji ima na korisnike društvenih mreža, a pre svega mlade. Iako su neki oduševljeni idejom da bi influenseri mogli da izgube na važnosti, drugi ovaj potez Instagrama smatraju nepravednim.

nedeljnik.rs

loading...