Uzalud se nadaš, on te nikad neće oženiti: 8 znakova da tvog dragog uopšte ne zanima brak
Uzalud se nadaš, on te nikad neće oženiti: 8 znakova da tvog dragog uopšte ne zanima brak

Vidite se u dalekoj budućnosti sa sadašnjim partnerom? To je jako lepo, ali jeste li sigurni da i on ima istu viziju svog života?

Možda tragate za signalom da je i on spreman na brak, suživot ili da je barem siguran da ćete biti u ljubavnoj vezi na duge staze. Ali, ponekad je to apsolutno bezuspešna potraga, a takve veze najčešće s vremenom pucaju. Naime, ako se vaši životni planovi potpuno razlikuju, međusobna ljubav neće biti dovoljna da vaša veza preživi. On ne želi decu, a vi ste već smislili i imena za njih? Iako ste godinama u vezi, još uvek ne razgovarate o suživotu, a nije vam dao ni ključeve svoga stana? Sve to mogu biti znakovi za uzbunu, ali postoje još neki koji upućuju na isto, a nisu toliko očigledni.

“Ako vam je brak važan, onda bi svakako trebalo da razgovarate o tome već na početku vaše veze. Nema smisla gubiti vreme, osećanja i energiju na nekoga ko ne deli tako važan cilj”, uveren je sertifikovani ljubavni savetnik Džonatan Benet.

reklame

Čak i ako ste preskočili tu temu, ovi znakovi jasno govore da vaš partner ne želi brak:

1. Uvek vas predstavlja samo imenom

Ako vas partner nikada ne predstavlja kao devojku ili partnerku, već vas oslovljava isključivo imenom, to bi mogao da bude znak da on nije spreman da se veže na duge staze.

2. Nikada vas ne zove na porodična okupljanja

Iako na početku veze niko ne očekuje da učestvuje u ovakvim događajima, dođe vreme kada na njima počnete da se pojavljujete kao par. Venčanja, rođendani i druge porodične proslave idealan su (i najbezbolniji) način da odradite druženje s njegovom familijom, a da istovremeno izbegnete neprijatne situacije ili pitanja do kojih bi moglo doći prilikom intimnijih druženja s npr. njegovim roditeljima.

Ali, problem je ako vas nikada ne poziva na njih…

Uzalud se nadaš, on te nikad neće oženiti: 8 znakova da tvog dragog uopšte ne zanima brak
Uzalud se nadaš, on te nikad neće oženiti: 8 znakova da tvog dragog uopšte ne zanima brak

Ako se nađete u takvoj situaciji, a to vam smeta, jasno dajte partneru do znanja da biste voleli da upoznate njemu bitne ljude.

3. Uopšte ne spominje zajednički život

Odrasli ste ljudi, zaposleni i samostalni, ali i nakon nekoliko godina veze i dalje živite u odvojenim stanovima. Iako ovo vrlo lako može biti znak da vaš partner nije spreman na ozbiljnu vezu ili brak, moguće je da je reč i o nedostatku komunikacije. Ako nikada niste započeli temu zajedničkog života, možda smatra da vi još uvek niste spremni za taj korak. Nažalost, vaš partner još uvek ne zna da čita misli. Recite mu svoje želje.

4. Propustio je bezbroj prilika da vas zaprosi

Zna da maštate o braku, godinama ste zajedno, ali i dalje prolaze zajednički godišnji odmori, rođendani, godišnjice veze, Dan zaljubljenih i mnogi drugi vama bitni datumi, a prstena nema ni na vidiku? Objasnite mu da ste spremni na ovaj korak i imajte na umu da, uprkos onome što ste videli na filmovima, veridba ne mora da bude iznenađenje.

loading...