Uputstvo za svaku ženu
Uputstvo za svaku ženu

Uputstvo za svaku ženu: Istraživanja su pokazala da nivo sreće u vezama ima čudan tok, jer izgleda da nekome ne odgovara kada se svađa utiša.

 

Izveštaj o testu koji su radili istraživači sa Novog Zelanda može vam dati uvid u vlastitu vezu ili postati vaše tajno oružje u nameri da se rešite vašeg muškarca. Izbor je na vama.

reklame

Istraživanje je bilo jednostavno: proučavali su kako se menja nivo sreće među parovima.

Zaključak je malo neočekivan – pokazalo se da će, ako jedan partner prestane pokušavati da dokaže da je u pravu, veza pre propasti.

Pročitajte – Kako da proverim dečka na Fejsbuku: Ako sumnjate da on švrlja, samo ovo pogledajte

Parovi su imali zadatak da ocene kvalitet veze u periodu od 12 dana, a ocene su bile od 1 do 10. Drugi dan istraživanja, muškarcu je rečeno da u svađama prestane da se trudi da dokaže da je u pravu, nego da samo pusti ženi da bude po njenom.

Rezultat je jako zanimljiv: iako je ženina percepcija sreće porasla za pola boda (sa 8 na 8.5), muškarčevo se zadovoljstvo drastično smanjilo (sa 7 na 3). Smanjenjem njegovog zadovoljstva, i ženino je zadovoljstvo počelo opadati, a na kraju istraživanja par je zaključio kako slaganje sa drugom osobom zbog mira u kući donosi još veći nemir.

Zaključak: parovi koji se svađaju imaju zdraviju vezu od onih u kojima jedna osoba uvek popušta. Želimo vam srećno i dugovečno svađanje!

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.