U samom startu treba da znaš na čemu si: 5 znakova da on nikako nije spreman za ozbiljnu vezu

Počeci veze u naš život donose čitavu paletu emocija. Istovremeno su romantični, uzbudljivi, pomalo zastrašujući, pa i iscrpljujući.

Sa sobom nose i čitav niz nepoznanica, pa se nakon nekog vremena može dogoditi da se zapitate želi li vaš partner ozbiljnu vezu ili tek nešto neformalno.

Ako vi tražite nešto ozbiljno, a vaš partner ne, to može biti problem jer je važno da ste “na istoj talasnoj dužini” kada je u pitanju vaš odnos.

reklame

Ali sasvim je normalno da naletite na nekoga ko ne razmišlja kao vi, a u nastavku pročitajte pet znakova da on baš i nije spreman za ozbiljnu vezu.

1. Sam će vam to reći (i to će zaista i misliti).

U nekim će vam slučajevima osoba sa kojom izlazite i sama u nekom trenutku reći da ne traži ništa ozbiljno. Stručnjak za veze Džuli Spira kaže da osobi koja vam to kaže verujete – jer nema smisla pokušati uveriti nekoga da ste baš vi prava osoba za njih ako ta osoba nije spremna za ozbiljnu vezu.

2. Njegova je komunikacija – loša.

Logično, ako je neko u potrazi za ozbiljnom vezom i iskrenim odnosom, želeće da sa vama razgovara, upoznaje vas… S druge strane, neko ko traži nešto neobavezno neće imati potrebu da svakodnevno komunicira sa vama, razmenjuje poruke…

3. Sve se svodi na pozive na seks.

Ako i sami tražite nešto takvo, super, ali ako želite ozbiljnu vezu, a osoba s kojom izlazite na vas gleda samo kao na osobu za seks, to je očit znak da nije u potrazi za ozbiljnom vezom. Kako to prepoznati? Zvat će vas na druženja u poslednjem trenutku, kasno uveče, kod njih kući…

4. Nije (nimalo) romantičan.

Ako ste na sastanku, a atmosfera nije previše romantična, vaš vam partner verovatno signalizira da mu cilj nije ozbiljna veza. Ako na vašim sastancima nikad nema romantike koja je obično rezervisana za početak veza, dobro razmislite isplati li se forsirati nešto što nema budućnost, barem ne onakvu kakvu vi želite.

5. Izbegava susrete u danima kada je slobodan.

Ako izbegava susrete vikendom i druženja u posebnim prigodama, verovatno ne želi da stvari između vas postanu preozbiljne.

Ako ne zakazuje sastanke subotom, nedeljom, za vreme praznika… on vam daje do znanja da mu niste prioritet u danima koji su obično deo puta prema ozbiljnoj vezi, smatra Spira.

Na kraju, nikako ne smete zaboraviti da većina veza ima neobavezan početak, zato nemojte bežati glavom bez obzira.

Uživajte u upoznavanju, a ako se na kraju vaš partner ipak pokaže kao osoba koja ne želi iste stvari kao i vi, onda zaslužujete da budete sa nekim ko to želi.

Ako se pak pokaže da ste složni oko planova za budućnost, prepustite se i uživajte.

zadovoljna.hr

loading...