Crvena kisela paprika
Crvena kisela paprika

Drage domaćice, spremite kisele paprike i ostalu zimnicu, lako, uz dobre i proverene video recepte.

Sastojci

1,5 kg očišćenih paprika (za teglu od 3 litra)
1 veća šargarepa
1 veza peršuna
pola kesice bibera u zrnu (5 g)

reklame

Za prelivanje

5 l vode
1 l alkoholnog sirćeta
12 kašika soli
500 g šećera
5 g vinobrana
10 g konzervansa

Priprema

Papriku operite, odstranite drsku i isecite na plovinu, uzdužno

Iseckajte vezu peršuna.

Iseckajte šargarepu na kolutiće.

Paprike ređajte uspravno u teglu (da bi stalo više paprika).

Postepeno dodajte peršun, šargarepu i biber. (Možete dodati i 4-5 čena oljuštenog belog luka, bez seckanja).

Teglu dobro napunite do vrha uz sabijanje, jer će se napraviti prazan prostor ako nisu lepo pritisnute.

Stavite preko plastični deo za pritiskanje.

Za prelivanje

U šerpu sipajte 5 l vode, 1 l alkoholnog sirćeta, 12 kašika soli, 500 g šećera, 5 g vinobrana,10 g konzervansa i uključite da provri.

Kada provri, sklonite sa ringle i kutlačom nalijte tegle sa paprikom do vrha, zatvorite poklopcem ili celofanom, uvijte u čaršav ili stoljnjak i ostavite da se tako potpuno ohladi, pa zatim odložite na neko tamno i sveže mesto.

SAVET – Tegle treba nalivati nekoliko tegli istovremeno, ili veoma postepeno (ako imate jednu teglu), da staklo ne bi puklo od toplote.

Kuvaj uživo

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.