Žena za sva vremena

Zapanjen sam i inspirisan neverovatnom snagom i odlučnošću žena koje skupe hrabrost da napuste ono što im više ne služi.To može biti komšinica, prijateljica, učiteljica, koleginica, pa čak sestra ili majka.

 

Svedoci smo njihove borbe i tuge, pitamo se zašto ostaju, ali takođe znamo da ih ne možemo prisiliti da odu. Mi se samo nadamo da će jednog dana videti u sebi beskonačan potencijal i imati hrabrost da nađu svoju sreću. Bilo da je posao, ljubavna veza, grad ili jednostavno život koji ih ne ispunjava ili zadržava nazad.

reklame

Trenutak kada shvate svoj potencijal i svoju vrednost je mnogo moćnije, nego bilo šta što im možemo reći. Neprocenjivo je. Ako ste ikada preispitali svoju situaciju i pitali se da li je vreme da odete, razmislite šta se desi da žena konačno ode i upitajte se da li vam bilo koja od ovih rečenica zvuči poznato.

Nekada je bila srećna. Postojalo je beskonačno mogućnosti – ljubav koju su delili je bila duboka i moćna – želela je očajnička da uzburka to ponovo. Na početku, bilo je divno i radosno, jer su istraživali nove stvari zajedno, a ona je učila toliko toga o sebi. Sećala se zabave koju su imali i koliko je bila ispunjena. On je bio sve što je želela. Njeni prijatelji i porodica su govorili koliko je bila srećna, kao da su joj zavideli na radosti kojom je zračila. I oni su to želeli, samo je tako pomislila.

KAD TI MUŠKARAC OVO KAŽE, BUDI SIGURNA DA TE MNOGO VOLI: 13 rečenica koje izgovara samo zaljubljen muškarac

Kada su stvari počele da se menjaju, osećanja da blede, pitala se gde je krenulo po zlu. Nadala se da ako vrati stvari nazad da će biti opet jaki. Bila je uznemirena sa sobom, nekako je osećala da je ona kriva. Osećala je da time što ostaje pokazuje svoju posvećenost i bojala se da ode prerano pa da se kaje onda ceo život.

tuga zena

Čekala je da se stvari poboljšaju. Bila je optimista da će se stvari promeniti. Mnogo puta se preispitivala da li treba da ode. To je bio prvi znak da je trebalo. Umesto toga, tražila je znake da bi ostala. I ponekad, kada bi tražila dovoljno jako, našla bi ih. Znala je, na neki način, da se pomiruje sa tim, ali i dalje se pitala da li nešto može biti bolje.

Osim toga, nije bilo strašno i još uvek je bilo par dobrih stvari. Drugi su sigurno imali gore, nalazila je opravdanje. Osetila je neku sigurnost znajući šta da očekuje, kao da ugodnost donosi sreću. To se nije desilo. Imala je mnogo načina da racionalizuje zašto treba da ostane.

devojka2

Bila je uplašena zbog toga što napušta i zabrinuta šta sve može da izgubi ako ode. Ali nije razmatrala koliko će je koštati ako ostane. Počela je da otkriva hrabrost i snagu za koju je znala da oduvek ima. Merila je rizik.

Kako uništiti muškarca: Ako mu ovo uradiš, ima da crkne od ljubomore

Sada, bila je umorna. Poražena. Ogorčena. Odustala je od svoje moći i sreće i znala je da je otišla predaleko. Razgovarala je sa prijateljima i okupila ljude oko sebe. Podržavali su je. Oni su to uvek radili. Znala je koliki potencijal ima i koliko će je odluka da ostane povrediti. Više nije osećala krivicu da je uradila nešto loše. I nije.

nastavak na sledećoj strani

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.