Treba da mu bude čast što je uopšte izabrala njega, a on je ostavlja: 3 razloga zašto muškarci napuštaju žene koje su ostvarenje svih snova jačeg pola
Treba da mu bude čast što je uopšte izabrala njega, a on je ostavlja: 3 razloga zašto muškarci napuštaju žene koje su ostvarenje svih snova jačeg pola

Svako malo neki frajer pobegne od drage, pametne i uspešne partnerke i svi se pitaju zašto. Ona je tako super, mogao je da bude srećan što je sa njim? Možda je u tome koren problema

Raskidi su vrlo individualni i nije ih uvek lako razumjeti. Sigurno imaš u svom krugu prijateljica jednu drugaricu koja je fenomenalna u svakom pogledu, a koju je dečko iznenada napustio? Ili si možda i sama to doživela?

Teško je razumeti zašto partner prekine vezu kad izgleda da se dobro razumemo, imamo ispunjen seksualni život, otvoreno pričamo o problemima. Međutim, postoji određeni način razmišljanja i ponašanja muškaraca koji napuštaju samouverene, lepe i snažne žene.

1. Osećao se nedostojnim i pod pritiskom

reklame

Jesi li ti bila onaj deo para koji je često hteo više blizine i nežnosti, više nego što ti je partner davao? Ili si možda imala stalnu potrebu da popravljaš vašu vezu i usavršavaš je? Onda je verovatno neravnoteža u vezi dovela do toga da on oseća kako je pod stalnim pritiskom. Nemoj tražiti krivicu kod sebe! Većini muškaraca je teško da se nose sa emocionalnim pritiskom. A kad dobiju osećaj da sve što rade nije dovoljno dobro za partnerku, onda muškarci sami napuste i najsjajniju ženu.

2. Imao je osećaj da stalno treba da se takmiči

Ako muškarac u vezi ima osećaj da mora da ti konkuriše, počeće da se oseća da nije dorastao izazovu, a i biće ugrožena njegova muškost. Nekoliko primera? Konkurencija se može pojaviti u različitim slučajevima: na primer, kad pred očima prijatelja ili poznanika počnete da se svađate oko toga ko je u pravu. Ili u finansijskom smislu, na primer, kad zarađuješ više od njega i svojim opaskama mu to dašeš do znanja. Muškarci se generalno teško snalaze u situacijama kad treba partnerki da predaju kontrolu – na primer, koji će film pogledati, gde će ići na sledeći odmor, u kojem će restoranu jesti… Naravno, to ne znači da će žena preuzeti stalnu kontrolu nad vezom. Radi se o zdravoj ravnoteži te o tome da on nema osećaj da mu je partnerka konkurencija i da se stalno nadmeću.

3. Osećao je da ga premalo poštuješ

Za funkcionalnu vezu nije dovoljno tek poverenje – i međusobno poštovanje je i te kako važno. Muškarci moraju da znaju da njihova partnerka stoji u potpunosti uz njih. Inače nije moguće da se totalno prepusti i preuzme rizike koji se javljaju u životu. Ako žena sumnja u sposobnosti muškarca ili ako on ima osećaj da ga ona ne smatra ozbiljnim, povređena je njegova muškost – a to vodi do toga da će on radije opet biti solo.

miss7.24sata.hr

loading...