Ovo je odličan recept za sve početnike. Idealna je za letnji period.

Pravi se začas, brzo i jednostavno, čak ni iznenadni gosti da vam se najave vi nećete ostati bez lepog parčeta torte.

Brzo je napravite, spakujete u frižider i dok se gosti raskomote torte je već spremna i fino ohladjena za posluženje, a ukus joj je odličan.

reklame

Sjajan spoj slatkog i osvežavajuće kiselkastog ukusa.

Sastojci:

500 gr šlaga u prahu
600 ml kisele vode vode
200 gr kisele pavlake
300 gr mlevenog keksa
300 gr smrznutih malina ( bilo koje crveno voće, a ko ne voli može da stavi bananice ili jafa keks )
200 gr eurokrema

Priprema:

Umutiti šlag i kiselu vodu.
Dodati kiselu pavlaku pa sve opet umutiti.
Podeliti na 3 dela.
U prvi dodati keks, izmešati.
U drugi dodati maline, izmešati.
U treći dodati eurokrem, izmešati.

Na tacnu staviti obruč od kalupa umotan u prijanjajuću foliju.
Staviti, poravnati prvi sloj, od keksa, preko staviti sloj od malina, pa treći sloj od eurokrema.

Staviti u frižider ili ako žurite sat – dva u zamrzivač pa skinuti obruč i dekorisati po želji.

Ukoliko nemate obruč sve možete staviti u jednu šerpu u koju stavite kesu, sloj keksa, malina pa eurokrem.

Onda mora da ide u zamrzivač i kada se stegne duplo okrenuti na tacnu ili sa kesom preneti na tacnu pa pažljivo izvući ispod kesu.

Torta se može posle odmah poslužiti.

Prijatno.

Domaći recepti

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.