Ovo je odličan recept za sve početnike. Idealna je za letnji period.
Pravi se začas, brzo i jednostavno, čak ni iznenadni gosti da vam se najave vi nećete ostati bez lepog parčeta torte.
Brzo je napravite, spakujete u frižider i dok se gosti raskomote torte je već spremna i fino ohladjena za posluženje, a ukus joj je odličan.
Sjajan spoj slatkog i osvežavajuće kiselkastog ukusa.
Sastojci:
500 gr šlaga u prahu
600 ml kisele vode vode
200 gr kisele pavlake
300 gr mlevenog keksa
300 gr smrznutih malina ( bilo koje crveno voće, a ko ne voli može da stavi bananice ili jafa keks )
200 gr eurokrema
Priprema:
Umutiti šlag i kiselu vodu.
Dodati kiselu pavlaku pa sve opet umutiti.
Podeliti na 3 dela.
U prvi dodati keks, izmešati.
U drugi dodati maline, izmešati.
U treći dodati eurokrem, izmešati.
Na tacnu staviti obruč od kalupa umotan u prijanjajuću foliju.
Staviti, poravnati prvi sloj, od keksa, preko staviti sloj od malina, pa treći sloj od eurokrema.
Staviti u frižider ili ako žurite sat – dva u zamrzivač pa skinuti obruč i dekorisati po želji.
Ukoliko nemate obruč sve možete staviti u jednu šerpu u koju stavite kesu, sloj keksa, malina pa eurokrem.
Onda mora da ide u zamrzivač i kada se stegne duplo okrenuti na tacnu ili sa kesom preneti na tacnu pa pažljivo izvući ispod kesu.
Torta se može posle odmah poslužiti.
Prijatno.