SVINJSKA MAST: Ovo je 6 razloga da spremate na masnoći

0
35
puter, mast, pixabay

Izdvajamo vam nekoliko više nego dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da se vratite korenima i počnete da koristite mast za kuvanje.

Iako se svinjska mast na našem podneblju vekovima koristi kao primarna masnoća za pripremu slanih i slatkih jela, u poslednjih nekoliko godina, polako, ali sigurno pada u zaborav, a novije generacije je sve manje i manje koriste.

Pročitajte i  Palačinke iz antičke Grčke, bez jaja i mleka! Zdravo i ukusno! (RECEPT)

Mi za vas izdvajamo nekoliko fenomenalnih razloga zbog kojih ćete ponovo zavoleti mast.

Pržena hrana je ukusnija. Ako pohujete meso, posebno piletinu, onda obavezno pomešajte ulje i mast jer će ukus biti neuporedivo bolji. Jedina začkoljica jeste što sve treba da pojedete dok je još toplo, jer mast nije baš primamljiva kad se ohladi. Ali sigurni smo da se piletina pripremljena na ovaj način neće dugo zadržati na stolu…


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.