ko kaze da je lose kad iskljucis razum

Kažu da su alergije bolest 21. veka, a jedna od sve češćih je ona koja se javlja pri prvom izlaganju sunčevim zracima. Nije potrebno da dugo boravite nezaštićeni na suncu, dovoljno je samo da provedete pola sata napolju i mogu vam se javiti neprijatni simptomi.

 

Ova alergija se manifestuje se kao osip u vidu sitnih belih ili crvenih tačkica, mehurića ili bolnih čvorića, praćen neizdrživim svrabom. Najčešće se javlja u donjem delu vrata, na poprsju, podlakticama, zadnjoj strani ruku, pregibima ruku i nogu.

reklame

Može se javiti iznenada, a da pre niste imali ovakvu reakciju na sunce.

TAJNE TANTRIČKOG SEKSA: Doživite ekstazu i nekoliko uzastopnih orgazama uz drevnu metodu vođenja ljubavi

Prva pomoć kod ublažavanja neprijatnosti jeste, nećete verovati, sapun! Nakvasite sapun i natrljajte upaljene delove kože. Pustite da se sapun osuši. Za kratko vreme svrab bi trebalo da nestane. Ukoliko je osip ozbiljniji, treba se obavezno obratiti lekaru.

Ako ste već ranije imali ovu vrstu a, najbolje je da već pri prvim sunčanim danima nanosite kreme sa zaštitnim faktorima, kao i da izbegavate direktno izlaganje suncu. Držite se hlada i nosite odeću od laganih materijala koja pokriva veći deo kože.

nadlanu.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.