Prednosti žena sa svetlom kosom
Prednosti žena sa svetlom kosom

Prednosti žena sa svetlom kosom: Za i protiv – Plavuše se osećaju sigurnije i seksepilnije od brineta, dobijaju više pažnje, ali tamnokose žene važe za bolje supruge i prijateljice.

 

Kad ofarbaju kosu u plavo, prirodne brinete osećaju se glamuroznije i privlačnije, ali kao smeđokose brže napreduju u karijeri i smatraju ih vernijim suprugama i boljim prijateljicama, pokazalo je istraživanje ženskih stereotipa o boji kose.

reklame

Istraživanje je pokazalo da se čak tri četvrtine žena koje su odbacile svoju tamnu kosu u korist svetlijih tonova osećalo privlačnijim, glamuroznijim i seksepilnijim sa novom bojom kose. Nakon što su naglo postale plavuše, većina žena izjavila je da su osetile nalet samopouzdanja, a neke su potvrdile da im je posle promene boje kose i život postao bolji, navodi se u istraživanju koje je sproveo jedan proizvođač preparata za negu kose.

Promena je dobra

– Boja kose ima veliki uticaj na to kako se osoba oseća, a gotovo je neverovatno koliko je žena potvrdilo da se osećaju drugačije kao plavuše. Promena boje je dobra, ali važno je da zapamtite da preterano farbanje može da negativno utiče na zdravlje i kvalitet kose – izjavila je portparolka kompanije koja je sprovela istraživanje.

Anketa je pokazala da svi robujemo određenim predrasudama i stereotipima kad je reč o farbanju kose. Čak 38 odsto žena izjavilo je da se kao brinete osećaju „sivo”, trećina je izjavila da izgleda „bledo”, a jedna od deset dama otkrila je da su kao brinete od muškaraca dobijale manje pažnje.

Podaci pokazuju da je 16 odsto novih plavuša priznalo da se oseća kao da pršte od energije, a jedna od pet plavuša se opisala rečju „sunčano”. Deset odsto brineta izjavilo je da se plavuše tretiraju kao zgodne, ali glupe, dok je jedna od pet tamnokosih imala osećaj da kao plavuša dobija mnogo više pažnje od muškaraca.

„Sunce” protiv sivila

Jedna od 20 brineta primetila je da je kao plavušu nisu doživljavali ozbiljno. U snažnom kontrastu sa „sunčanim” plavušama, brinete su osećale da dominiraju stilom, inteligencijom i ukusom.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 žena pokazalo je da u proseku počinju da eksperimentišu s bojom kose oko 21 godine. Većina žena izjavila je da se farba jer njihova prirodna boja nije ni plava ni smeđa, nego je opisuju „mišje sivom”.

Više od polovine žena smatra da muškarci više maštaju o plavušama, ali čak 80 odsto pripadnica nežnijeg pola misli da su brinete vernije supruge. Isti broj veruje da su brinete bolji prijatelji i da lakše napreduju u karijeri.

pressonline.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.