Šta znači kad vagina čudno miriše
Šta znači kad vagina čudno miriše

Šta znači kad vagina čudno miriše: Ma koliko da je žena uredna i čista, ponekad se desi da se iz vagine luče nešto drugačiji sokovi nego inače. Još ako su neprijatnog mirisa, eto razloga za brigu.

 

Koliko je važno paziti na zdravlje reproduktivnih organa, ne moramo ni da vam pričamo. Međutim, ponekad se, uz svu brigu, stvari “tamo dole” poremete. Da li je svaka promena u mirisu vagine razlog za paniku?

reklame

Šta znači kad vagina čudno miriše

Mnoge žene nemaju samopouzdanja kad je reč o njihovom vaginalnom mirisu. Još ako se taj miris promeni, ostaju u potpunosti zbunjene i ne znaju šta ih je snašlo.

Šta znači kad vagina čudno miriše

– Nažalost, ne postoje zvanične studije o vaginalnim mirisima, iz kojih bi pripadnice nežnijeg pola mogle da se informišu u vezi sa tim šta je “normalno”, a šta ne. Međutim, ako je miris odjednom postao izrazito jak, velika je šansa da je za to kriva nekakva infekcija ili polno prenosiva bolest – kaže ginekolog iz Nju Orleansa, doktor Radživ Gala.

Gljivična infekcija, koja je najčešća upala kod žena, obično nema nikakav miris, ali druge vrste infekcija ga imaju. Bakterijska vaginoza, što je naziv za preterano razmnožavanje bakterija u vagini, uzrokuje pojavu sekreta koji ima jak miris, poput ribe.

Trihomonijaza ili trihomonadni kolpitis je infekcija vagine i vulve i/ili uretre koju izaziva parazit trihomonas vaginalis, a iscedak u ovom slučaju takođe može imati miris ribe.

Ipak, kod trećine žena koje su primetile promenu u mirisu vagine, postoji potpuno drugi razlog za to.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.