grudi, Nošenje brushaltera ubrzava starenje grudi!, silikoni

Naučnici su se pozabavili temom savršenih grudi i evo šta su zaključili…

Tokom jednog zabavnog naučnog istraživanja, britanski lekari anketirali su 1.315 osoba, muškaraca, žena, ali i estetskih hirurga, a od njih se očekivalo da izaberu fotografiju grudi koja im se najviše dopada. Ponuđene su bile razne opcije, grudi najrazličitijih proporcija, veličina i oblika, a “pobedile” su, u sve tri grupe ispitanika, grudi kod kojih je dojka bradavicom podeljena u razmeri 45:55. Dakle, tako da je 45 odsto površine iznad, a 55 odsto ispod bradavice.

Ovo je, ispostaviće se, zapravo prirodna proporcija. Priroda je, dakle, “oduvala” grudi koje više podsećaju na lopte, tj. one za koje iz aviona vidite da su delo hirurga. Rezultati studije su objavljeni su u Žurnalu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

SMS KOJI OSVAJA: Pošalji mu samo jednu od ovih poruka i zavela si ga

reklame

“U prethodnim decenijama, estetski hirurzi, naročito u Americi, koristili su implantate koji su nalik na lopte. Posledica toga su grudi potpuno neprirodnog oblika, nalik na grudi lepotica iz popularne serije Čuvari plaže”, rekao je doktor Patrik Maluči, koji je vodio istraživanje. “To se može okarakterisati, čak, kao potpuno nerazumevanje smisla estetske hirurgije.”

Interesantno je da je tokom istraživanja među ispitanicima uočena jedna grupa koja se odlučivala upravo za taj “lubenica” efekat. A ako ste pomilsili da su to bili muškarci, grdno se varate. U pitanju su žene, i to one starije od 40 godina.

Verovatno zato što čeznu za onim što su izgubile. “Kako vreme prolaze, grudi gube na volumenu, i verovatno ženama u srednjim godinama zato ideja o bujnim grudima deluje privlačno”, objašnjava Maluči.

Možda se pitate kako su uopšte dali sebi za pravo da procenjuju koje su grudi “idealne”, kad je opšte poznato da su savršene u kojoj god veličini i obliku da dolaze? Ovo istraživanje zapravo je trebalo da pomogne estetskim hirurzima da ustanove “standard” ne samo za uvećanje, već i za smanjenje grudi, ili rekonstrukciju nakon mastektomije.

Kad je muskarac zaljubljen a krije: 6 znakova da on za tebe živi

Najlepše grudi su upravo one koje vam je priroda dala. Bez obzira na predrasude o muškarcima koje nam serviraju reklame za pivo, i oni se slažu sa tim.

 

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.