Naučnici konačno utvrdili kada je ljudima najlepše u braku

U svojim maštarijama odemo tako daleko da slika ljubavnice koju smo zamislili više nema nikakve veze sa realnošću.

I dok je popularna kultura često portretiše kao proračunatu i manipulativnu ženu koja ne preza ni od čega da zavede metu, ljubavnica će, neretko, osećati krivicu što drugoj ženi “otima” muškarca, evo šta je prava istina, piše www.novosti.rs.

Ona je zanosna žena sa savršenom frizurom, besprekornom šminkom, crveno nalakiranim noktima. Svog ljubavnika dočekuje obučena u čipkan veš i svileni ogrtač, namirisana skupim parfemom. Uvek zna šta da kaže, nikad ne pretera, ne pravi scene, ume da prećuti i zaćuti.

reklame

Ne opterećuje ga svojim problemima, a njegove uvek pažljivo sluša. Zato joj se on, uostalom, i vraća. Tako je barem mi zamišljamo. I u svojim maštarijama odemo tako daleko da slika ljubavnice koju smo zamislili više nema nikakve veze sa realnošću.

A u realnosti ta ljubavnica nema ni savršenu frizuru, niti je odlikuje trpeljivost jednog monaha. Njene oči su neretko crvene zbog suza koje je prolila prethodne noći jer je njen dragi bio sa svojom zakonitom ženom. Ona se kida svaki put kad on Novu godinu ili neki drugi praznik provede sa svojom porodicom.

Čeka da telefon zazvoni i muči sebe stalnim pitanjima da li treba da mu veruje kada joj kaže da je voli. I dok je popularna kultura često portretiše kao proračunatu i manipulativnu ženu koja ne preza ni od čega da zavede metu, ona će, neretko, osećati krivicu što drugoj ženi “otima” muškarca.

I nije birala da bude ljubavnica, to se jednostavno dogodilo…

Stub srama

Pa opet, ona je zla žena. Veštica. Preljubnica. Sponzoruša. Dok ćemo za muškarca naći pregršt opravdanja, za nju nema nijednog. Glavni krivac se tako provuče sa opomenom, ali ona završava na stubu srama.

Kako je mogla da ruši porodicu? Kako je nije sramota da zavodi tuđeg muškarca? Može li da se pogleda u oči? Ispaljujući optužbe, zaboravljamo da retko koja žena ustaje ujutru sa mišlju “danas ću da postanem nečija ljubavnica”.

Zaboravljamo da je i ona žena kao i svaka druga, nekad ranjiva, nekad sebična, nekad nespremna da se suoči sa realnošću. I zaboravljamo da je koža zaljubljene ljubavnice neretko tesna…nastavak na sledecoj stranici…

loading...