Foto: freepik.es

Ženske grudi su čudesna stvar. One su pravi ukras našeg tela, dozvoljavaju nam da nahranimo još jedno živo biće, a nepogrešivo nas upozoravaju i na stanje našeg tela.

 

Svaka žena trebalo bi da zna da obrati pažnju na ono što joj grudi govore:

reklame

1. KADA ĆEMO DOBITI MENSTRUACIJU

Hormonalne promene u telu mnoge žene primećuju na grudima pa kad osetimo lagan bol i vidimo da nam grudi izgledaju punije, znamo da nas iza ugla čeka još jedna menstruacija.

2. JESMO LI TRUDNE

Bol u grudima i lagano povećanje opsega ubraja se u jedan od poznatih simptoma trudnoće.

Ženi koja ti rodi dete moraš da podigneš spomenik

3. UGOJILE SMO SE ILI PREVIŠE SMRŠALE

Šta god reklame koje promovišu proizvode za povećanje grudi rekle – u odraslom dobu nemoguće je povećati ih na prirodan način i ostati pri istoj kilaži. Ako primetite da su vam se grudi znatno povećale, a niste trudni, verovatno ste nabili koje kilo previše. Ako su grudi odjednom nestale, verovatno ste naglo i prevrše smršali pa bi trebalo obratiti pažnju na zdraviju ishranu.

4. TREBA LI DA POSETIMO DOKTORA ZBOG SUMNJE NA RAK DOJKE

Ako jedna dojka značajno promeni oblik, to može (ali ne mora) upućivati na pojavu raka dojke. Svakako posetite lekara.

5. IMAMO LI PROBLEM SA POLICISTIČNIM JAJNICIMA

Ako počnete primećivati dlačice koje se pojavljuju oko bradavica, nemojte očajavati. Velik broj žena upoznata je s ovom pojavom, ali o njoj malo ko govori. Dlačice često upućuju na policistične jajnike pa svakako idite do ginekologa kako bi vam prepisao pravilnu terapiju.

 

6. JESMO LI ALERGIČNI NA KREMU ZA TELO ILI PRAŠAK ZA RUBLJE

Grudi vas svrbe? Nema mesta panici. Najverovatnije ste alergični na kremu, novi gel za tuširanje ili sredstvo za pranje donjeg rublja. Sličan osećaj neke žene mogu dobiti i pre same menstruacije.

7. AKO PRETERUJEMO S KAFOM

Previše kofeina može dovesti do bolnih i natečenih grudi. Smanjite ga na minimum, to će ionako biti bolje za vaše zdravlje.

8. JESMO LI UZBUĐENE

Ukrućene bradavice mogu ukazivati na to da nam je hladno, ali i da nam se naš dečko još uvek i te kako sviđa. Naravno, to ne znači da žena ne može biti uzbuđena bez ukrućivanja bradavica, upozoravaju stručnjaci.

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.