Siguran put do raspada ljubavi: Iz ova 4 razloga dolazi do raskida ili razvoda, zato ih obiđi u širokom luku

0
1625
Koliko žena treba da se smanji da bi stala u ruku jednom Balkancu?

Raskide parova koji su nam bliski često komentarišemo, ali zapravo se sve svodi na to da ne znamo šta se zapravo događa u nečija četiri zida i što je dovelo do raskida veze. Ali ovo su neki od najčešćih razloga zbog kojih dolazi raskid veze ili braka.

Nedostatak komunikacije – partneru treba govoriti i dobre i loše stvari, ono što ceniš kod njega, ali isto tako i ono što te ljuti. Neizrečene emocije, pogotovo one negativne, mogu stvoriti probleme kad o njima ne razgovarate. Takođe, nedostatak intime može uzrokovati kraj, pogotovo ako prijateljima govoriš o svojim problemima, a svom partneru ne.

Neiskazivanje ljubavi i naklonosti – u svakoj vezi dolazi do razdoblja monotonije, to ne mora nužno biti dosada nego ste oboje opušteniji. Ali, romantika ipak ne bi trebalo da ima rok trajanja, nemojte uzimati zdravo za gotovo vezu koju imate nego se s vremena na vreme vratite na onaj početak veze kad ste jedno drugo pokušavali da impresionirate.

Nedostatak razumevanja – kada više niste tu jedno za drugo, kada prestanete da radite male, ali tako važne stvari koje ovaj život čine lepšim. Iskren osmeh, dodir pun ljubavi, lepa reč. Kada pokažeš nekome da ne mora biti sam. Veze se završavaju kada praznina između tebe i tvog partnera postane toliko velika da imaš osećaj da si sama. Veze se završavaju kada prestanete da nedostajate jedno drugom jer vam više fali vaša nezavisnost.

Izbegavanje ranjivosti – kada ne pokazuješ svom partneru pravo lice, svoje strahove, nesigurnosti i svoje ožiljke. Veza se završava kada tvoj partner zna samo jednu tvoju stranu, kada mu ne daš da vidi onaj nežniji, osetljiviji deo tebe. Onaj deo koji nikome ne pokazuješ- onaj deo koji je moguće slomiti. Veze se završavaju kada se bojiš da mu pokažeš koliko ti treba i da ne možeš da zamisliš svoj život bez njega. Završavaju se kada ego postane snažniji i važniji od tvog srca.

Pročitajte i  Ništa ljubav, samo strast: 5 pokazatelja da između vas ne postoji ništa više od jake hemije

zdravakrava.24sata.hr