Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019: Sve što odlazi ispratite u miru jer vam verovatno više ne služi

Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019
Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019

Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019: U nedelju, 7. jula Merkur je počeo da se kreće unatrag. To se dogodilo na 4 stepenu Lava. 19. jula opet se vraća u znak Raka, da bi 1. avgusta krenuo napred s 23 stepeni Raka.

Većini koji prate astrologiju i astrološka kretanja, pa i površnim poznavaocima te discipline, poznat je termin retrogradnog kretanja Merkura.

Često u vreme takvog fenomena dolazi do odlaganja, kašnjenja, zabuna, pogrešnih tumačenja okolnosti, pogrešnih interpretacija tuđih reči, sporeg protoka informacija. Ponekad otkazuju i kućni aparati, nešto se kvari, nešto zaturimo, a ponekad i nešto izgubimo, piše astrolog Julijana Oremović.

Ne uspevamo doći do osobe koja nam je potrebna. Razgovori su nedorečeni, ostajemo u stanju zbunjenosti, nedostaje nam informacija kako bismo mogli da odlučimo, delujemo.


Zato ovo vreme nije dobro za nove početke i velike odluke. Pričekajte malo. Smirenije razmotrite okolnosti, situaciju u kojoj se nalazite. Posmatrajte signale pokraj puta.

S retrogradnim Merkurom prošlost se nekad ponavlja. Javi nam se osoba iz prošlosti, sretnemo nekog koga nismo dugo videli.

Neretko nešto započne i mislimo – super, ovo miriše na dobro, a onda odjednom sve uspori ili zastane. I nije nam jasno…

Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019
Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019

Ovo je i put u podsvest, u prostore ispod praga svesnosti. Dolazimo do novih uvida, shvatanja, puno toga se preslaže u našem umu, a nismo još u mogućnosti da to jasno iskomuniciramo.

Pročitajte i  Nedeljni horoskop od 14. do 20. oktobra 2019: Strelac radi punom parom, Rak treba da sluša sebe a Vaga da vaga svoje reči

Stoga nas sopstvene misli mogu zbuniti. Mogu nas zbuniti i reči i izjave drugih ljudi. Nemojte ih uzimati previše srcu. Dopustite vremenu neka vam pokaže kako će se situacija dalje odvijati.

Karmička astrologija tumači retrogradne planete kao neku vrstu ispita. Ponavljamo iskustva, možda i iz prošlih života. Dolaze nam lekcije koje nam omogućuju dublje uvide, stavljamo stvari na svoje mesto. Ako ništa nismo naučili iz prošlih grešaka, možda treba da se vratimo na mesto koje smo napustili i doživimo opet isto ili slično. Ponavljanje je majka znanja.

Možda treba po poslednji put da se osvrnemo unatrag i doživimo onaj AHA trenutak.

Aspekti koji će popratiti početak retrogradnog kretanja Merkura govore o vrlo intenzivnim i dramatski obojenim razgovorima. Merkur i Mars nalaze se u neposrednoj blizini, a izaziva ih Uran. Provokacije, odbrambeno ponašanje, ljutnja – sve je moguće. Možda ćete nešto doživeti i proživeti što ćete procesuirati u nedeljama koje su ispred vas, a sve će nekako leći na svoje mesto od 1. avgusta kada će Merkur početi da se kreće unapred.

U svakom slučaju, delujte promišljeno, budite strpljivi i nemojte dopustiti da vas neke situacije izbace iz ravnoteže. Gubljenjem živaca i ulaskom u svađu teško da ćete išta rešiti. Ostanite smireni.

Neki planovi će se neočekivano promeniti.

Neke teme koje bi mogle biti aktuelne obuhvataće roditeljsku ulogu, decu, ljubav, prijatelje, novac.