Retro vodič za udaju: Lažova ćeš prepoznati po kratkom nosu i razrokom pogledu, čudno uvo odaje nenormalan karakter
Retro vodič za udaju: Lažova ćeš prepoznati po kratkom nosu i razrokom pogledu, čudno uvo odaje nenormalan karakter

Donosimo vam poseban vodič po kojem lako možete prepoznati ‘glupe’ muškarce, lažove, one slabog karaktera i laskavce koji nisu dobar materijal za srećan brak, napominje autor

Rejnold Gerling autor je knjiga iz 1923. godine ‘Muškarci za koje se ne treba udavati – saveti i opomene’ i ‘Devojke koje ne treba ženiti – saveti i opomene’, a evo kako ćete prepoznati dobre od loših muškaraca.

‘Muškarci za koje se ne treba udavati’

Kao znak slabog karaktera, autor navodi veliki razmak između čela i podbratka – visoko čelo je znak prirodne inteligencije, a ispupčeno manjak iste.

reklame

– Ovo su bitne karakteristike ljudi, na njih treba obratiti veliku pažnju ako želite u braku da nađete ljubav i sreću – upozorava autor.

Nadodaje kako je inteligencija jako bitna jer je izvor vrlina, ideala, lepih reči…

Muškarci čvrstog i upornog karaktera koji znaju biti vrlo žestoki imaju širok i visok nos, kao i kratku gornju i napred ispupčenu donju usnu. Dugi, ‘kovrdžavi’ nos označava da je muškarac ‘sklon bludničenju’.

Lažov se može prepoznati po kratkom nosu i razrokom pogledu, dok oštar pogled i ozbiljno lice otkrivaju zamišljenog, često i fanatičnog čoveka.

Autor je napomenuo da sladak i umiljat pogled često može biti lažan.

– Obično mu je na jeziku med, a na srcu otrov. On vidi u tuđem oku trn, a u svome ne vidi balvan. Devojka se ne sme povoditi za čarobnim ljubavnim izjavama, one su varljive i prolazne, već mora budno motriti za onim što se iza tih reči krije jer to je stvarnost s kojom će ona kasnije, kao supruga, morati računati. Kajanje ne pomaže, a zato treba blagovremeno sve dobro razgledati i o svemu dobro razmisliti – napominje Rejnold.

Autor je napomenuo da u karakteru čovjeka bitnu ulogu ima, ni manje ni više, nego – uho!

– Na karakter čoveka utječe forma uha. Normalno uho označava i normalan karakter, međutim nenormalna forma uha predstavlja vrlo problematičan, često nenormalan karakter – kaže.

Za bore kaže da su oličenje čovekove duše – duge bore u kosim linijama znače čvrst karakter i plemenitu dušu, dok kratke pokazuju slab karakter i ‘sklonost na svakojako nevaljalstvo’.

Na kraju, važno se zagledati i u muškarčev rukopis jer je on ‘najvažniji odraz njegovog karaktera’.

– Slova otkrivaju je li muškarac samo laskavac ili ima čvrst ko stena karakter o koji će se razbiti svaki kamen. Ovo svaka devojka treba dobro da ispita jer i to je jedan od najvažnijih načina da blagovremeno prozre u karakter i prodre u dušu svog budućeg partnera u životu – objašnjava.

Gerling je savetovao damama da se ne oslanjaju na mišljenja prijateljica jer one ne mogu ispitati i iskušati karakter muškarca za kojeg nisu zainteresovane.

24sata.hr

loading...