KROKETI SA SUSAMOM
POTREBNO JE
500 g krompira, 200 g brašna za hleb, 40 g margarina, 50 ml vode, so, biljni suvi začin, 150 g biljnog kačkavalja, 200 g susama, ulje za prženje
PRIPREMA
Oljušten krompir isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi, a, kada je kuvan, ocedite ga i izgnječite u pire. Još toplom krompiru dodajte začin i margarin. Kad se masa malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuvao krompir i umesite testo. Gotovo testo podelite na veće komade i na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih secite ih na komade željene veličine. Na svaki komad stavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da testo sasvim obavije sir. Krokete uvaljajte u susam i pržite ih u dubokom ulju. Pržene krokete vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće i poslužite…