Ćufte sa bundevom u sosu foto Printscreen recepti-kuvar.rs
Ćufte sa bundevom u sosu foto Printscreen recepti-kuvar.rs

Ćufte sa bundevom u sosu su obrok pomalo neobičan obrok. Zapečene i fine mesne ćuftice sa dodatkom ukusne bundeve razbiće svakodnevicu na trpezi.

SASTOJCI

Za ćufte:

reklame

400 gr mlevenog mesa
400 gr bundeve rendane
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 komad jaje
1 kašika kisele pavlake
4 kašike prezle
1 kašika persuna seckanog
1/2 kašičice djumbira u prahu
so
biber mleveni
300 gr bundeve seckane na manje kocke
1 kašika maslinova ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
2 prstohvata ruzmarina suvog
Za sos:
2,5 dcl pavlake za kuvanje
2,5 dcl vode
1 prstohvat muskatnog oraščića rendanog
so

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

U mleveno meso, dodati očišćenu rendanu bundevu, sitno seckan crni i beli luk,, kiselu pavlaku, prezlu, jaje, peršun, djumbir, so i mleveni biber. Dobro umesiti rukom, da stane 15 minuta i od mase napraviti 30 ćufti uvaljanih u brašno, piše Recepti kuvar.

Ćufte poredjati u posudu za pečenje prethodno podmazanu sa uljem. 300 gr bundeve iseckati na sitne kocke, preliti sa 1 kašikom maslinova ulja, 1 kašikom jabukova sirćeta, 2 prstohvata suvog ruzmarina, nabacati izmedju ćufti. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

U posudu staviti 2,5 dcl pavlake za kuvanje, 2,5 dcl vode, prstohvat struganog muskatnog oraščića i malo soli, preliti preko ćufti i peći još 15 minuta. Posuti seckanim peršunom i služiti uz kuvanu rižu.

Recepti kuvar Dana Drobnjak

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.