Recept za vegetarijance: Bela pica sa pečurkama

0
353
Bela pica sa pečurkama
Bela pica sa pečurkama

Svi kojima smeta paradajz u jelima i koji zbog toga pate za italijanskim specijalitetbiće oduševljeni vašim novim receptom – bela pica s pečurkama nije samo zamena za klasičnu, već i gastronomski užitak kojem nema ravnog!

Sastojci:

2 kašičice maslinovog ulja, plus dodatno ulje za premazivanje testa

200 gr šampinjona, očišćenih i iseckanih na listiće

3 crvena luka, očišćena i iseckana na listiće

½ kašičice morske soli

¼ kašičice sveže mlevenog crnog bibera

30 ml belog vina

1 kašika svežeg timijana, iseckanog i dodatne grančice za ukrašavanje

1 kašika svežeg peršuna, iseckanog

200 gr bukovača (ili drugih pečuraka, po ukusu) očišćenih i iseckanih na listiće

1 kašika griza

½ kg testa za picu

2 češnja belog luka

aromatično maslinovo ulje (najbolje mešano sa ljutim papričicama) za posipanje

Priprema:

U tiganju prodinstajte luk i šampinjone na malo ulja, dodajte so i biber. Dolijte vino, smanjite temperaturu i na tihoj vatri mešajte dok tečnost ne uvri. Isključite, dodajte timijan i peršun, začinite po ukusu i ostavite da se ohladi. U blenderu izmiksajte tako da mešavina može da se maže na testo. Na preostalom ulju, prodinstajte bukovače dok ne omekšaju, začinite po ukusu.

Prekrijte pleh pek-papirom, namažite ga uljem pa pospite grizom. Razvucite testo za picu, pospite seckanim belim lukom, a ivicu od oko 2 cm ostavite čistu. Namažite smesom od šampinjona i luka, aranžirajte bukovače po površini, začinite pa pecite oko 20 minuta na temperaturi od 220 C.

Pročitajte i  Recept za liker od višanja: Pravo damsko piće sa dušom!

Izvadite iz rerne, prekrijte picu mocarela sirom pa vratite da se zapeče. Pre služenja, poprskajte začinjenim maslinovim uljem i ukrasite grančicama timijana.

Izvor: Lepaisrecna


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.