Krofne
Krofne

Nekako baš u posnim danima nam se jede nešto što nije posno, a ne bismo baš da prekidamo post. Posne krofne će utoliti vašu želju a nećete prekšiti post.

Sastojci

250 ml mlake vode
40 g svežeg kvasca
1/2 kg brašna
50 g posnog margarina
2 kašike šećera
šećer u prahu
2 kesice vanilin šećera

reklame

Priprema

Kvasac rastopite u mlakoj vodi s kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste.

Pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa zamesite testo s brašnom.

Ostavite ga na toplom da dvostruko naraste, pa ga premesite, razvucite na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, pa ih pržite u vrelom ulju (gornju stranu, naraslu, prvu stavljajte u ulje).

Gotove pospite šećerom u prahu u koji je dodat vanilin šećer ili kristal šećerom.

Po želji ih špricem filujte džemom.

Kurir

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.