Nekako baš u posnim danima nam se jede nešto što nije posno, a ne bismo baš da prekidamo post. Posne krofne će utoliti vašu želju a nećete prekšiti post.
Sastojci
250 ml mlake vode
40 g svežeg kvasca
1/2 kg brašna
50 g posnog margarina
2 kašike šećera
šećer u prahu
2 kesice vanilin šećera
reklame
Priprema
Kvasac rastopite u mlakoj vodi s kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste.
Pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa zamesite testo s brašnom.
Ostavite ga na toplom da dvostruko naraste, pa ga premesite, razvucite na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, pa ih pržite u vrelom ulju (gornju stranu, naraslu, prvu stavljajte u ulje).
Gotove pospite šećerom u prahu u koji je dodat vanilin šećer ili kristal šećerom.
Po želji ih špricem filujte džemom.
loading...