grilovano povrće, povrće, gril, roštilj, recept, paprika, plavi patlidžan, pixabay

Jedno od osnovnih pravila grilovanja je da povrće treba iseci na komade jednake veličine kako bi se izgrilovalo podjednako sa svih strana.

Svi komadi bi trebalo da budu i podjednake debljine, i to ne više od od dva do dva i po centimetra. Povrće pre grilovanja treba potopiti u hladnu vodu na oko 30 minuta kako ne bi bilo dehidrirano. Zatim ga treba iscediti, pa lagano premazati uljem kako bi se sprečilo lepljenje za podlogu.

Paprike: Prosecite papriku po sredini od vrha do dna. Odstranite semenke, stabljiku i beličasta rebra. Lagano je premažite uljem i stavite ih da se griluju dva-tri minuta na svakoj strani.

reklame

Plavi patlidžan: Isecite ga po dužini (ako su u pitanju manji) ili na krugove (ako su u pitanju veći). Držite ga potopljenog u vodi 30 minuta. Iscedite ga, premažite uljem i grilujte dva do tri minuta…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.