kvrguša, piletina, recept, pita, jelo, pixabay

Ovu ukusnu pitu poslužite dok je još topla, a odlično ide uz salatu i jogurt.

Potrebno je:

– 500 g pilećeg filea,
– 2 jaja,
– 3 dl mleka,
– 1dl jogurta,
– 200 g brašna,
– 250ml neutralne pavlake,
– 100 g putera,
– 3 kašike ulja,
– 1 kašičica biljnog začina,
– Malo soli i bibera

reklame

Način pripreme:

1. Uključiti rernu na 200 stepeni.

2. Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru.

3. Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji.

4. Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje.

5. U vrelo ulje sipati pola smese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim testom. Peći 20 minuta, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni.

dnevno.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.