domaći majonez, majonez, jaja, sos, recept pixabay

Ukoliko ste ljubitelj majoneza, pokušajte da napravite domaću varijantu ovog sosa i bićete oduševljeni ukusom, kao i odsustvom štetnih hemikalija i dodataka koji su sastavni deo kupovne varijante.

Ljubitelji majoneza ovaj umak “guraju” u sve, od sendviča, namaza do umaka uz meso, krompir, ali i povrće.

Međutim, kupovni majonez je pun štetnih sastojaka i trebalo bi ga izbegavati kako zbog zdravlje, tako i zbog linije.

reklame

Majonez je kalorijska bomba, a nutritivna nula, što je najgora kombinacija kada je reč o hrani. Sadrži visok udeo masti, među kojima preovladavaju one najgore: GMO sojino ulje, kukuruzno ulje i druga biljna ulja koja obiluju omega-6 masnim kiselinama. Ta ulja su zdrava samo ako je njihov unos u dobrom odnosu sa omega-3 masnim uljima.

Ukoliko vam nedostaje omege-3 masnih kiselina u ishrani, pa većina masti dolazi iz omega-6 masnih kiselina, povećavate rizik od nastanka srčanih bolesti, razvoja nekih vrsta karcinoma, dijabetesa tipa 2, osteoporoze, kao i upalnih i autoimunih bolesti poput reumatoidnog artritisa…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.