JUNEĆI GULAŠ, gulaš, meso, junetina, govedina, recept, ručak, pixabay

Svako ima neki svoj recept za juneći gulaš, razlika je samo u sitnicama.

Sastojci:

600-700 gr junetine
4-5 glavica crnog luka
1/2 l paradajz pirea
2-3 čena belog luka
kašika slatke paprike
1,5-2l vode
suvi začin
so
biber
lovorov list
peršun

reklame

Priprema:

Luk sitno iseckajte pa malo prodinstajte sa vegetom i vodom. Dodajte meso, beli luk, papriku, so, biber i nalijte vodom.

Nalijte onoliko vode kolika želite da bude gustina gulaša. trebalo bi da vam voda ogrezne sa 2 prsta iznad mesa.

Kuvajte dok meso potpuno ne omekani. otprilike sat, sat ipo vremena.

Kad je meso mekano, voda će skoro ispariti, nalijte paradajz pire, dodajte lovor i peršun pa kuvajte jos 15ak minuta.

Kad je sve mekano i zgusnulo se vaš juneći gulaš je gotov.

Poslužite ga toplog.

domacirecepti.net

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.