Ovu ukusnu pitu poslužite dok je još topla, a odlično ide uz salatu i jogurt.
Potrebno je:
– 500 g pilećeg filea,
– 2 jaja,
– 3 dl mleka,
– 1dl jogurta,
– 200 g brašna,
– 250ml neutralne pavlake,
– 100 g putera,
– 3 kašike ulja,
– 1 kašičica biljnog začina,
– Malo soli i bibera
Način pripreme:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
2. Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru.
3. Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji.
4. Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje.
5. U vrelo ulje sipati pola smese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim testom. Peći 20 minuta, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni.
dnevno.rs