Ušećerene jabuke
Ušećerene jabuke

Ušećerene jabuke podsećaju na zimu i detinjstvo. Prave se već decenijama a jednako su zanimljive svim generacijama

Osnovni sastojci:
jabuke, šećer, boja za kolače

Sastojci
10 manjih jabuka
1 kg šećera
10 štapića dužine 20 cm
crvena boja za kolače

reklame

Priprema

1. Jabuke dobro oprati, odstraniti im peteljke i na tom mestu probosti štapić.
2. Na umerenoj vatri karamelizovati šećer dok ne dobije bledo žutu boju. Dodati crvenu boju za kolače i skloniti sa vatre.
3. Umakati jabuke u dobijeni šećerni sirup i stavljati na pleh obložen pek papirom. Potrebno je više puta umočiti jabuke kako bi se dobila dovoljno debela glazura. Ukoliko više nije moguće umakati jabuke, treba ih preliti ostatkom šećernog sirupa.

Stvar ukusa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.