sos od pečuraka, sos, pečurke, preliv, recept, šnicle, meso, pixabaxy

Sastojci: Količina:

• pečurke pakovanje
• crni luk 1 glavica
• beli luk čen-dva
• brašno 1 kašika
• maslinovo ulje 2-3 kašike
• mleko ili neutralna pavlaka 2 dcl.
• soli kašičica
• suvih začina kašičica

reklame

Uputstvo za pripremu:

Crni luk sitno naseckajte i prodinstajte na zagrejanom ulju da se zastakli. Pečurke isecite i dodajte u šerpu sa lukom. Dodajte soli, suvih začina, sitno seckani beli luk i dinstajte poklopljeno na tihoj vatri oko dvadesetak minuta. Brašno razmutite u malo hladne vode i sipajte u šerpu. Dolijte mleko ili neutralnu pavlaku, sve promešajte i nastavite da kuvate još destak minuta uz povremeno mešanje.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.