Punjena vešalica, vešalica, meso, recept, pixabay

Punjena vešalica je parče svinjskog mesa od krmenadle bez kostiju, tzv laks kare, punjen šunkom, dimljenim mesom i sirom. Peče se na roštilju, a u kućnoj radinosti u tiganju.

Potrebno:

– obično ide 250 gr mesa po osobi, za četvoročlanu porodicu 1 kg bez kostiju od krmenadle

reklame

– nakoliko komada isečete meso toliko ide komada sira i šunke ( dimljenog mesa ) i slanine ukoliko se odlučite da umotavate

– so i biber

– ulje ukoliko pržite

Priprema:

Meso okrenuti po duđini pa tako seći tanke šnicle.

Izlupati i posuti sa malo soli i bibera svako parče.

Ostaviti da odstoji desetak minuta.

Na svako parče mesa po dužini staviti komad šunke i sira pa uviti.

Ako vam je meso negde puklo na taj deo stavite šunku, a ona će zadržati sir da ne curi napolje pri pečenju.

Zagrejte ulje na srednje i stavite da se peku ravnomerno sa obe strane.

Ukoliko pečete na roštilju, ulje nije potrebno.

Pečene punjene vešalice se obično poslužuju uz kajmaka ili urnebes salatu.

Prijatno.

domacirecepti.net

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.