Punjena vešalica je parče svinjskog mesa od krmenadle bez kostiju, tzv laks kare, punjen šunkom, dimljenim mesom i sirom. Peče se na roštilju, a u kućnoj radinosti u tiganju.
Potrebno:
– obično ide 250 gr mesa po osobi, za četvoročlanu porodicu 1 kg bez kostiju od krmenadle
– nakoliko komada isečete meso toliko ide komada sira i šunke ( dimljenog mesa ) i slanine ukoliko se odlučite da umotavate
– so i biber
– ulje ukoliko pržite
Priprema:
Meso okrenuti po duđini pa tako seći tanke šnicle.
Izlupati i posuti sa malo soli i bibera svako parče.
Ostaviti da odstoji desetak minuta.
Na svako parče mesa po dužini staviti komad šunke i sira pa uviti.
Ako vam je meso negde puklo na taj deo stavite šunku, a ona će zadržati sir da ne curi napolje pri pečenju.
Zagrejte ulje na srednje i stavite da se peku ravnomerno sa obe strane.
Ukoliko pečete na roštilju, ulje nije potrebno.
Pečene punjene vešalice se obično poslužuju uz kajmaka ili urnebes salatu.
Prijatno.
domacirecepti.net