Primetili ste da sam upotrebila formulaciju :ODREĐENA KOLIČINA MESA, a to je zbog toga što pilav možete da pravite od pileta koje isečete na sitne komade, od bataka, tako da ćete kolićinu odrediti u zavisnosti od broja osoba koje će ručati, možete iseckati juneću plećku na male komadiće,svinjetinu,ćureće meso…Sve je to pilav.Možete dodati i list blitve isečen na rezance,onda kada dospete vodu na pirinač.To je baš lepa varijanta. Probajte, istražujte, pronađite svoj ukus…Osnovno je da znate da je razmera 1:3 (1-pirinač 3-voda).

Pilav se sipa velikom kašikom ili kutlačom topao,rastresit…Zato je važno da na kraju kad se zrno skuva ostane malo tečnosti jer u narednih dvadesetak minuta dok se jelo prohladi i postavite sto taman će biti najlepši za jelo.Pilav se odlično slaže sa salatom od kupusa, mešanom salatom,cveklom…

reklame

kuvarzapocetnike.blogspot.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.