Primetili ste da sam upotrebila formulaciju :ODREĐENA KOLIČINA MESA, a to je zbog toga što pilav možete da pravite od pileta koje isečete na sitne komade, od bataka, tako da ćete kolićinu odrediti u zavisnosti od broja osoba koje će ručati, možete iseckati juneću plećku na male komadiće,svinjetinu,ćureće meso…Sve je to pilav.Možete dodati i list blitve isečen na rezance,onda kada dospete vodu na pirinač.To je baš lepa varijanta. Probajte, istražujte, pronađite svoj ukus…Osnovno je da znate da je razmera 1:3 (1-pirinač 3-voda).
Pilav se sipa velikom kašikom ili kutlačom topao,rastresit…Zato je važno da na kraju kad se zrno skuva ostane malo tečnosti jer u narednih dvadesetak minuta dok se jelo prohladi i postavite sto taman će biti najlepši za jelo.Pilav se odlično slaže sa salatom od kupusa, mešanom salatom,cveklom…
kuvarzapocetnike.blogspot.rs